2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια “ΜΑΖΙ …. Επενδύουμε στο γάμο μας”

Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, το Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019, στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Mediterranean Village Spa στην παραλία Κατερίνης, η 2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια. Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ενενήντα (90) περίπου ζευγάρια προερχόμενα από την Ορθόδοξη, την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία. Η 2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια είχε ως τίτλο: «ΜΑΖΙ …. Επενδύουμε στο γάμο μας»

 

Στην συνάντηση μετείχαν από το Καθολικό Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης δεκατρία (13) ζευγάρια, από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τη Δράμα, και ο Πατέρας Γιάννους Σβολίνσκι, πνευματικός παραστάτης της επιτροπής για την Ποιμαντική της Οικογένειας στο Βικαριάτο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της Διαχριστιανικής Συνάντησης είχε ως ακολούθως:

Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019

12:00 - 13:00 Εγγραφές

17:00 - 18:15 "Χειριζόμαστε εποικοδομητικά τα συναισθήματά μας"

Μαρία Παπαδοπούλου, Ζάββα

18:45 - 20:00 "Καλλιεργούμε σε βάθος τη σωματική και πνευματική οικειότητα"

Παντελής Σιδηρόπουλος

Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019

11:30 - 12:45 "Ζούμε θετικά με τις διαφορές μας"

Σους Ισσάμ

13:00 - 14:15 "Βρίσκουμε ενότητα μέσα από το σκοπό και το σχέδιο του Θεού"

Ηλίας Λιαμής

16:00               Αναχώρηση

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας παρακολούθησε ο σεβ. Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού ενώ τίμησε τη συνάντηση με την επίσκεψή του ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σεβ. Γεώργιος Χρυσοστόμου. Εγκάρδιο χαιρετισμό, που μετέφερε στη συνάντηση ο εισηγητής για το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης Σους Ισσάμ, απηύθυνε και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης. Ο Σεβ. Σπιτέρης ευχήθηκε να συνεχιστεί η ευλογημένη και πετυχημένη αυτή προσπάθεια και στο μέλλον. Τα καθολικά ζευγάρια, που μετείχαν στη συνάντηση από το Βιακαριάτο της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν σύσσωμα στην ζεστή Θεία Ευχαριστία, που τέλεσε ο πνευματικός παραστάτης της επιτροπής για την Ποιμαντική της Οικογένειας στο Βικαριάτο Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα εργασιών της συνάντησης.