Με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, η Τοπική Εκκλησία της Σύρου γιόρτασε τα 25 χρόνια ιεροσύνης δύο ποιμένων της

Στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης, εκεί όπου πριν από 25 ακριβώς χρόνια έλαβε χώρα η  χειροτονία τριών νέων ιερέων, του π.Ιωάννη Ασημάκη, του π.Ιωσήφ Πρίντεζη και του π.Πέτρου Στεφάνου, η τοπική μας Εκκλησία, με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, εόρτασε την επέτειο της ιεροσύνης του Σεβασμιότατου Επισκόπου μας Πέτρου και του εφημερίου των Ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού π.Ιωσήφ.

Ο π. Ιωάννης Ασημάκης διακονεί σήμερα  την εκκλησία του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος, προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος Πρίντεζης, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου π.Πέτρος Στεφάνου, οι ιερείς της Σύρου και οι Ιερομόναχοι Πατέρες Καπουκίνοι. Παρόντες ήταν επίσης ο  π.Ανδρέας Βουτσίνος και ο π. Ιωάννης Πάτσης του ιερού κλήρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και οι  Ιερομόναχοι Ιησουίτες π. Γαβριήλ Μαραγκός και π. Σεβαστιανός Φρέρης.

η συνέχεια εδώ...

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian