Επισκοπή Σύρου

Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

LINK: Ιστοσελίδα Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ansyrin_ansyr

Σύρος: Εορτάστηκαν τα 500 χρόνια από τη μεταστροφή του Ιδρυτή του Τάγματος των Πατέρων Ιησουιτών, Αγίου Ιγνατίου Ντε Λογιόλα

 
 
 
 

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, η μικρή κοινότητα των Πατέρων Ιησουιτών, που αυτόν τον καιρό βρίσκονται στη Σύρο, εόρτασαν τα 500 χρόνια από τη «μεταστροφή» του Ιδρυτή του Τάγματος Αγίου Ιγνατίου Ντε Λογιόλα.

Στη Μονή στα Τάλαντα, θερινή κατοικία των πατέρων, τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιότατος π.Πέτρος Στεφάνου, ο Σεβασμιότατος  π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο π. Νίκος Ρούσσος και οι πατέρες Σεβαστιανός Φρέρης, Δημήτρης Δαλέζιος και Πίνο Ντι Λούτσιο του Τάγματος των Ιησουιτών.

Διαβάστε περισσότερα

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στην Σύρο

 

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ
Εκδηλώσεις από 16 ως 21 Αυγούστου 2021
Διαδικτυακά και σταθερά!

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΩ 2021 (διάρκεια 14’31’’)
www.youtube.com/watch?v=ZuntFmVJiuQ&t=49s

Συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και των ανθρώπων που την υπηρετούν, και με διαρκή του στόχο τη διεύρυνση του κοινού του, αλλά και την αναζωογόνηση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ», για τη θερινή περίοδο προγραμματίζει τη διοργάνωση τεσσάρων (4) συναυλιών εκκλησιαστικού οργάνου. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με βιντεοσκόπηση και με απ’ ευθείας μετάδοση (live-streaming) από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τις σελίδες του Φεστιβάλ ΑΝΩ σε YouTube και Facebook. Παράλληλα, μέσω εγκατάστασης οθόνης προβολής, κάποιες από τις συναυλίες θα μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με ελεύθερη είσοδο, σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης


Πασχαλινό Μήνυμα του

 

Σεβασμιότατου Πέτρου,

Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

 

ΠΑΣΧΑ 2021

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές, Χριστός Ανέστη! Αλληλούια!

Το Πάσχα, δεν ελευθερώθηκε απλά ένας λαός από τη σκλαβιά της αιχμαλωσίας στην Αίγυπτο, περνώντας μέσα από τα υδάτινα τείχη της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά ένας «άνθρωπος» μέσα από το σκοτάδι και την πέτρα του Τάφου.

Οι μαθητές, τη στιγμή του θανάτου στο σταυρό, παρέβλεψαν ό,τι είχαν ζήσει στα τρία χρόνια της δημόσιας ανθρώπινης παρουσίας του Ιησού… Η εγγύτητα, τα θαύματα και η διδασκαλία δε μέτρησαν την ώρα του μαρτυρίου… Φοβήθηκαν, κρύφτηκαν και ελάχιστοι ακολούθησαν από μακριά! Μετά τη σταύρωση, κάποιοι τοποθέτησαν το σώμα του Ιησού με ευλάβεια μέσα σε έναν καινούργιο τάφο, μια μικρή σπηλιά σ’ ένα βράχο. Κύλησαν μια βαριά πέτρα για να σφραγίσουν την είσοδο. Η ημέρα του Σαββάτου σημαδεύεται απ’ αυτήν την τραγική σκηνή!

Περισσότερα: Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

Ζωντανή αναμετάδοση της Επισκοπικής Χειροτονίας του Παν/τατου π. Ιωσήφ Πρίντεζη

Ζωντανή αναμετάδοση της Επισκοπικής Χειροτονίας του Παν/τατου π. Ιωσήφ Πρίντεζη
 
Η Επισκοπική Χειροτονία του Παν/τατου π. Ιωσήφ Πρίντεζη θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι Syros TV1, την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου.
 
Από τη Γραμματεία της Καθολικής Επισκοπής Σύρου
 

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

+Πέτρος

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης.

Χριστούγεννα 2020

Περισσότερα: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian