Επισκοπή Κρήτης

Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Κρήτης

cretacret_rethimn

Βανδαλισμοί στο Καθολικο Νεκροταφείο των Χανίων

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μνήμη όλων των κεκοιμημένων πιστών για την Καθολική Εκκλησία, στο κοιμητήριο της καθολικής ενορίας Χανίων, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τα τρισάγια στους τάφους. Από νωρίς κατέφθασαν πολλοί πιστοί, απόγονοι παλαιών καθολικών οικογενειών των Χανίων, και καθολικοί που προέρχονται από άλλες χώρες και ζουν μόνιμα στην πόλη, για να εναποθέσουν λουλούδια και αναμμένα κεράκια στα μνήματα των αγαπημένων τους. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αντίκρυσαν ένα θέαμα που προκάλεσε θλίψη αλλά και οργή σε όλους. Οι άγνωστοι -σε εμάς, τουλάχιστον- βάνδαλοι που επισκέπτονται κάθε τόσο τον ιερό χώρο για να ασεβήσουν εντός αυτού, συνεχίζουν ανεμπόδιστοι την καταστροφική τους δραστηριότητα όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, παρά τις διαμαρτυρίες των ιερέων προς τους αρμοδίους. Να υπενθυμίσουμε ότι το «Φράγκικο Νεκροταφείο» των Χανίων έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το Ελληνικό Κράτος, διότι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κοιμητηριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμου του 19ου αιώνα και μνημείο της νεότερης ιστορίας της Κρήτης.

Από τα Γραφεία της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης

 


 

Ανάληψη διακονίας της Επισκοπής Κρήτης από τον σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου

Την Κυριακή 17 Αυγούστου οι Καθολικοί της Κρήτης υποδέχθηκαν τον νέο επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή Κρήτης, Σεβασμιότατο π. Πέτρο Στεφάνου. Στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χανιά τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου, και με συλλειτουργούς τον Σεβασμιότατο π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, πρώην επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης και τον Σεβασμιότατο π. Ιωάννη Ρόμπου, αρχιεπίσκοπο Βουκουρεστίου.

Περισσότερα...

- Για πρώτη φορά η μετάδοση του Μυστηρίου του Χρίσματος στην Ιεράπετρα Κρήτης [2008]

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης κ.κ. .Φραγκίσκος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε 20 παιδιά και εφήβους και σε 10 ενήλικες στην Ιεράπετρα Κρήτης.

 Hierapetra Hierapetra_1

Περισσότερα...

- Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στα Χανιά της Κρήτης [2010]

crete_eisodia

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα ''Εισόδια της Θεοτόκου'' στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων που είναι αφιερωμένος στα ''Εισόδια της Θεοτόκου'', Πολιούχου της πόλης των Χανίων.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian