Κέρκυρα: Αναγγελία εκλογής νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Γραμματεία
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
 Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική αγαλλίαση η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου - Κεφαλληνίας και το Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης αναγγέλλουν την εκλογή του νέου Ποιμενάρχη τους. Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο της Καθολικής Εκκλησίας, την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Σπιτέρη, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, ονόμασε τον γεννημένο το 1973, πανοσιολογιότατο Γεώργιο Δ. Αλτουβά, του Εφημεριακού Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, νέο Αρχιεπίσκοπο.
 
Πεπεισμένοι ότι η προσωπικότητα του εγγυάται την επιτυχία της υψηλής αποστολής του, ευχόμεθα ο Θεός να τον ενισχύει, ώστε να ευοδωθεί το έργο του.
 
Η εις Επίσκοπον χειροτονία και ενθρόνιση του εψηφισμένου νέου Αρχιεπισκόπου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
 
Δόθηκε στην Κέρκυρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020
Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
 

Βιογραφικό σημείωμα
για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας
και Αποστολικό Τοποτηρητή
του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης
Σεβασμ. π. Γεώργιο Αλτουβά
 
  
Ο εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-9-1973. Έκανε τις εγκυκλοπαιδικές του σπουδές στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (Πατησίων) από το 1979 έως το 1991. Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Ιεροσπουδαστήριο της Απουλίας "Πίος ο 11ος" στη Μολφέττα της Ιταλίας από 1992 έως 1997.
 
Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 5 Οκτωβρίου 1997 στον Ι. Ναό Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής (Ενορία από την οποία προέρχεται).
Ακολούθως ενεγράφη στην Ποντιφική Σχολή Πνευματικότητας "Teresianum" στη Ρώμη για Μεταπτυχιακό, όπου σπούδασε δύο έτη και παρουσίασε την εργασία του.
 
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 3 Οκτωβρίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
 
Εργάστηκε ως βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου από 31 Δεκεμβρίου 1999, και ταυτόχρονα ως αντικαταστάτης Εφημέριος στην Ενορία του Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής κατά το 2000.
 
Διορίστηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαυρίου και Βούλας από το 2001. Τότε διετέλεσε για τρία έτη Εκκλησιαστικός Παραστάτης για τους Εφήβους της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Αθηνών. Έπειτα διορίστηκε βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου το 2011 και εφημέριος στον ίδιο ναό από το 2015 μέχρι και σήμερα.
 
Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Πρεσβυτέρων του Αρχιεπισκόπου από το 2007 έως σήμερα, Δικαστής στο Πρωτοβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο  από το 2013, Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ελλάδα από το 2014, και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θ. Λατρεία.
Διδάσκει Θρησκευτικά στη Λεόντειο Σχολή Ν. Σμύρνης από το 2001,  και στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγ. Ιωσήφ στην Πεύκη από το 2016 μέχρι 2019.
 
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian