Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας

Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας

duomo_firtsduomo2

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Ιωάννη, Αρχιεπισκόπου Αποστολικού Τοποτηρήτη της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

+ΙΩΑΝΝΗΣ
Αρχιεπίσκοπος Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής  Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.
 
 
ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2020 Περισσότερα...

Κέρκυρα: Αναβολή των προγραμματιζόμενων Τελετών Χειροτονίας και Ενθρονίσεως του νεοεκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας

Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Λόγω της πανδημίας του covid-19, η Πολιτεία έλαβε κάποια πρόσθετα, περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Με απόφαση της Κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε την 6η Νοεμβρίου 2020 στο τχ. Β’, φ. 4899, σ. 54619 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας «η τέλεση, με την παρουσία φυσικών προσώπων, κάθε είδους λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών και πάσης φύσεως θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας… ανεξαιρέτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους».

Η εξέλιξη αυτή, μας υποχρεώνει να αναβάλλουμε τις προγραμματιζόμενες Τελετές Χειροτονίας και Ενθρονίσεως του νεοεκλεγμένου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας & Αποστ. Διαχειριστή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης Π. Γεωργίου Αλτουβά, που προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν, στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγ. Διονυσίου Αθηνών το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Κερκύρας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τ. έ. αντίστοιχα.

Με την ευχή, η Αειπάρθενος Θεοτόκος Μαρία να μεσιτεύσει ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο σε μία κανονικότητα, σας ανακοινώνουμε πως θα ενημερωθείτε, εν καιρώ, για την ημέρα και τον τόπο Τέλεσης αυτού του σημαντικού γεγονότος για την τοπική μας Εκκλησία και Κοινότητα.

 

Από τη Γραμματεία της Καθολ. Αρχιεπισκοπής Κερκύρας

Κέρκυρα 11 Νοεμβρίου 2020

Εορτή Αγίων Μηνά και Μαρτίνου

Χαιρετίζουμε το νέο εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ 
 
«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»
 
Προς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και τους  πιστούς
της Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας
και του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα...

Ο Επίσκοπος ως ορατό σημείο ενότητας στην Εκκλησία

 
 
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
 
Με την ευκαιρία της εκλογής του διαδόχου μου θα ήθελα να μοιραστώ με όλους εκείνους που διαβάζουν τα κείμενα μου, μέρος ενός άρθρου μου που αφορά ένα θέμα το οποίο με απασχόλησε σε όλα τα χρόνια της διδασκαλίας μου στη Ρώμη, το συγγραφικό μου έργο και την επισκοπική μου διακονία, δηλαδή την ενότητα των Εκκλησιών και, όσο αφορά κάθε τοπική Εκκλησία, τον επίσκοπο ως ορατό σημείο αυτής της ενότητας. Δεν είναι χωρίς νόημα το γεγονός όπου  διάλεξα ως επισκοπικό θυρεό την ευαγγελική  φράση: «ἵνα πάντες ἕν ὦσιν». Δεν ξέρω βέβαια αν το επέτυχα. Ο Θεός ξέρει. Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian