Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε το εξιτήριο του από το νοσοκομείο

Ο πάπας Φραγκίσκος θα παρέμενε για κάποιες  ημέρες στο νοσοκομείο Agostino Gemelli της Ρώμης μέχρι να αναρρώσει πλήρως από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.
Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας με καθημερινό ιατρικό δελτίο που εξέδιδε, ενημέρωνε για την πορεία της υγείας του Πάπα αλλά και τις δραστηριότητές του διότι ακόμα και από το νοσοκομείο, ο Πάπας δεν έπαυσε να δείχνει το ενδιαφέρον του για τον πλησίον. Έτσι συναντήθηκε με ασθενείς του κοντινού ογκολογικού τμήματος και με μέλη των οικογενειών τους οι οποίοι μετά την συνάντησή τους συνόδευσαν τον Πάπα στο μπαλκόνι του δεκάτου ορόφου για την Προσευχή Άγγελος Κυρίου, όπως φάνηκε και στην τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος.
Στη συνέχεια, ο Πάπας χαιρέτησε τους ασθενείς στον όροφο, συνομιλώντας για λίγο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το απόγευμα, τέλεσε τη λειτουργία στο ιδιωτικό παρεκκλήσι με το προσωπικό που τον βοηθά καθημερινά.
 
Βέβαια ήταν και μια μέρα χαράς για τον ποδοσφαιρόφιλο Πάπα που μοιράστηκε τη χαρά του με τους γύρω του για τη νίκη των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Αργεντινής και της Ιταλίας. Ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις του για το νόημα και τις αξίες του αθλητισμού και για την ικανότητα στον αθλητισμό να μπορεί κανείς να αποδεχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ακόμη και την ήττα, λέγοντας ότι μόνο έτσι, αντιμέτωποι με δυσκολίες της ζωής, μπορούμε πάντα να αγωνιζόμαστε χωρίς να τα παρατάμε, με ελπίδα και εμπιστοσύνη.
Μεταξύ των πολλών ασθενών που συνάντησε κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών παραμονής του στο νοσοκομείο, είχε μια ιδιαίτερη σκέψη να απευθύνει για εκείνους που είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους: είθε να ζήσουν αυτό το διάστημα ως μια ευκαιρία, ακόμη και αν το βιώνουν με πόνο, να ανοιχτούν με τρυφερότητα στον άρρωστο αδελφό ή αδελφή τους στο διπλανό κρεβάτι, με τον οποίο μοιράζονται την ίδια ανθρώπινη αδυναμία.
 
Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε το εξιτήριό του την Τετάρτη 14 Ιουλίου. Πριν βγει από το Τζεμέλι, ο Πάπας συνάντησε πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τα ενθάρρυνε να βάλουν τα δυνατά τους για να πάρουν σύντομα εξιτήριο, ενώ μίλησε και με πολλούς ηλικιωμένους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.  Πριν μεταβεί στο Βατικανό, επισκέφτηκε τη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, για να προσευχηθεί μπροστά από την εικόνα της Παναγίας, Salus Populi Romani.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian