«Συμμαχία για τη Ρώμη» Θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας

 
 
Η πρακτικότητα αποτελεί “σήμα κατατεθέν” του Πάπα Φραγκίσκου και αυτή εφαρμόζει επιτυχημένα αφότου ανέλαβε. Πρακτικότητα σημαίνει συνεργασία όλων για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει και στο θεσμό του “Θεϊκού Ιησού Εργάτη” όπως ονομάστηκε η προσπάθεια άμεσης συμπαράστασης προς τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας που έμειναν άνεργοι ή μειώθηκαν τα εισοδήματά τους, λόγω κορωνοϊού. Ο Ποντίφικας διέθεσε 1.000.000 ευρώ προς την Κάριτας, γι’ αυτό το σκοπό και προσκάλεσε την Περιφέρεια και το Δήμο Ρώμης να συνεργαστούν. Την 12-6-2020 ο καρδινάλιος Angelo de Donatis, βοηθός του Πάπα στη διοίκηση της Ρώμης, ο περιφερειάρχης του Λάτσιο και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Nicola Zingaretti και η δήμαρχος της πόλης, εκλεγείσα με το κίνημα των 5 Αστεριών, Virginia Raggi, συνυπέγραψαν σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον τίτλο “ Συμμαχία για τη Ρώμη”.  Οι 2 φορείς της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν με άλλα 500.000 ευρώ ο καθένας και τα 2.000.000 ευρώ ελπίζεται να αυξηθούν με προσφορές.
 
Η αρχική πρωτοβουλία θα περιλάβει 1800 οικογένειες, με βασικό εισόδημα 600 ευρώ, πλέον 100 ευρώ ανά άτομο, οι οποίες θα λαμβάνουν, για 3-6 μήνες,  μηνιαίο ποσό στήριξης 300 – 600 ευρώ (για 5μελείς και πάνω οικογένειες). Η παρουσία της Κάριτας και των έμπειρων εθελοντών της στα Κέντρα Ακρόασης,  φυσικά εξασφαλίζει ότι η επιλογή των οικογενειών θα γίνει με αντικειμενικά και όχι με κομματικά κριτήρια και αυτό αποτελεί κέρδος για όλους τους συμβαλλόμενους.
 
Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της Επιτροπής COVID-19 που έχει συσταθεί στο Βατικανό υπό την ηγεσία του Καρδινάλιου P. Turkson έχει ήδη βοηθήσει 22.000 οικογένειες της αιώνιας πόλης, διανέμοντας “πακέτα” μέσω 132 Κέντρων διανομής.
  
Πληροφορίες από VaticanΝews 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ/kantam.gr
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian