Η Ιταλική Ιεραρχία στο πλευρό χωρών που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό

 
           
Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι ευχάριστα από την συμπαράσταση της καθολικής εκκλησίας της Ιταλίας προς χώρες “του Τρίτου Κόσμου” που πλήττονται απ’ την πανδημία. Καταρχήν γιατί η ίδια η Ιταλία πλήγηκε αισθητά και δεν υπήρξε μεγάλη “αποικιοκρατική” χώρα για να έχει “υποχρεώσεις” σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης γιατί δεν έχει τα έσοδα άλλων καθολικών εκκλησιών όπως της Γερμανίας. Ως γνωστό από το 8/1000 των εισοδημάτων των ιταλών φορολογουμένων διεκδικεί, κάθε χρόνο, όπως και άλλοι θρησκευτικοί/φιλανθρωπικοί φορείς, τα έσοδα για όλες τις δράσεις της (αποζημίωση κλήρου, φροντίδα ιερών χώρων, φιλανθρωπία).
 
Σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή, η Ιεραρχία της αποφάσισε να διαθέσει αρχικά 6.000.000 και πρόσφατα άλλα 3.000.000 ευρώ για χρηματοδότηση έργων σε άλλες χώρες που πλήγηκαν από covid-19: οδηγός της η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, την 25-3-2020, στον άδειο Άγιο Πέτρο, ότι αυτή την κρίση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όχι ο καθένας χωριστά!
 
Τα χρήματα θα διατεθούν σε 541 σχέδια σε 65 χώρες: τα 381 από αυτά, ύψους 7.476.900 ευρώ αφορούν υγειονομικά προγράμματα (δομές υγείας σε φτωχές χώρες, είδη προστασίας προσωπικού, βασικά φάρμακα και ιατρικά εργαλεία) και τα 160, ύψους 1.502.328 ευρώ αφορούν προγράμματα ευαισθητοποίησης πληθυσμιακών ομάδων για τον κορωνοϊό και προετοιμασίας του υγειονομικού προσωπικού.
 
Πληροφορίες από VaticanNews
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ/kantam
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian