ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καρδινάλιος της Κινσάσα στο Συμβούλιο του Πάπα

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
 
Η Αφρική εκπροσωπείται και πάλι στο Συμβούλιο των Καρδιναλίων. Αυτή είναι η κύρια καινοτομία που προκύπτει από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πάπας σχετικά με την ομάδα των καρδιναλίων που τον βοηθούν στη διακυβέρνηση της Καθολικής Εκκλησίας και συγκεκριμένα στο έργο σχετικά με το νέο επίσημο Αποστολικό Διάταγμα που αποσκοπεί στην αντικατάσταση του “Pastor Bonus” (Ο καλός Ποιμένας).
 
Το νέο πρόσωπο του Συμβουλίου, το οποίο συμπληρώνει τον αριθμό 7, είναι αυτό του Καρδινάλιου Φριντόλιν Αμπόνγκο Μπεσούγκου, Αρχιεπίσκοπου της Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ο οποίος φέρνει έναν αφρικανικό Καρδινάλιο πίσω στην ομάδα μετά την παρουσία του Καρδιναλίου Λόρεντ Μονσενγκκό Πασίνια, ο οποίος είχε αποχωρήσει στο τέλος του 2018 μαζί με τους Cardinals Pell και Errazuriz Ossa.
 
Τα άλλα έξι μέλη έχουν επανεκλεγεί, δηλαδή οι καρδινάλιοι:  Carscar Andrés Rodríguez Maradiaga, αρχιεπίσκοπος της Τεγκουσιγκάλπα (Ονδούρα) και συντονιστής της ομάδας, o Γραμματέας της Αγίας Έδρας Pietro Parolin, Seán Patrick O'Malley, Αρχιεπίσκοπος της Βοστώνης (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), Oswald Gracias, Αρχιεπίσκοπος της Βομβάης (Ινδία), Reinhard Marx, Αρχιεπίσκοπος του München und Freising (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας) και Giuseppe Bertello, Πρόεδρος του Κυβερνείου  του κράτους του Βατικανού. Ο Επίσκοπος Marco Mellino είναι ο νέος γραμματέας του Συμβουλίου των Καρδιναλίων, στη θέση του Σεβασμιοτάτου  Marcello Semeraro, τον οποίο τοποθέτησε ο Πάπας στη θέση του Προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων.
 
+Ν/kantam.gr

Ένα χωριό για τα ορφανά της Τανζανίας

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
Ο Francesco Testa, ναπολιτάνος καλλιτέχνης και μουσικός, ένιωσε την ανάγκη να δώσει ένα νόημα στην ζωή του μετά από ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στην Τανζανία. Έτσι γεννήθηκε το "AfricainTesta", η ένωση που χτίστηκε και που σήμερα χρηματοδοτεί το χωριό που έχει ανατεθεί στις αδελφές του τάγματος των Μικρών ιεραποστόλων της Θείας Ευχαριστίας (PME).
Εδώ μπορείτε να ακούσετε τις κραυγές και το γέλιο των παιδιών καθώς παίζουν μετά το μάθημα. Επειδή το χωριό δεν είναι απλώς ένα κέντρο υποδοχής για παιδιά σε καταστάσεις ιδιαίτερης δυσκολίας, είναι ένας τόπος ζωής, ένα σπίτι. Και επίσης ένα σχολείο, με τους δασκάλους του για να μπορούν τα παιδιά να βρουν μια εργασία όταν μεγαλώσουν. Μια μέρα θα πρέπει να φύγουν από το χωριό, να ανοίξουν τα φτερά τους, να εργαστούν και να στηρίξουν μια οικογένεια. Το έργο του Francesco και πολλών ανθρώπων που τον έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής περιλαμβάνει αυτό: να προσφέρει μια δουλειά που θα εγγυάται ένα αξιοπρεπές μέλλον σε όλα τα παιδιά που θα περάσουν από το χωριό San Francesco. Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα, κανένα από τα παιδιά δεν έχει φύγει ακόμα από το χωριό για τον κόσμο της εργασίας, είναι νωρίς. Το παλαιότερο είναι μόλις 12 ετών σήμερα, αλλά το βλέμμα όλων είναι σταθερό στο μέλλον. Περισσότερα...

Στην εποχή της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
Το έγγραφο Samaritanus Bonus (“Καλός Σαμαρείτης”) δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου από τη Σύνοδο για τη Διδασκαλία της Πίστεως, και παρουσιάζει διάφορες πτυχές γύρω από τη συζήτηση για την ευθανασία και τη φροντίδα στο τέλος της ζωής.
 
Πολλά είναι τα θέματα που θίγει αυτό το έγγραφο το οπoίο έγινε δεκτό με θετικά σχόλια από τον ιατρικό κόσμο που ασχολείται με θέματα βιοηθικής.  Περισσότερα...

Κάριτας Ευρώπης: Για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ελάχιστου εισοδήματος με σκοπό τον τερματισμό της φτώχειας

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
Για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ελάχιστου εισοδήματος
με σκοπό τον τερματισμό της φτώχειας
 
Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, 17 Οκτωβρίου Περισσότερα...

Μια "εικονική" Θ. Λειτουργία δεν αντικαθιστά την προσωπική συμμετοχή

  • Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΗ
 
 
Είναι επείγον να επιστρέψουμε στην ομαλότητα της χριστιανικής ζωής με την φυσική παρουσία στη Θεία Λειτουργία, εκεί όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν: καμία μετάδοση μέσω των ηλεκτρονικών ΜΜΕ δεν είναι συγκρίσιμη με την προσωπική συμμετοχή ή μπορεί να την αντικαταστήσει. Αυτό επιβεβαιώνει ο Καρδινάλιος Ροβέρτος Σαρά, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τη Θεία Λατρεία και την Τάξη των Μυστηρίων, σε μια Επιστολή για την τέλεση των ιερών ακολουθιών κατά και μετά την πανδημία Covid-19, με τίτλο «Ας επιστρέψουμε με χαρά στη Θεία Ευχαριστία!». Το κείμενο, το οποίο απευθύνεται στους Προέδρους των κατά τόπους Ιερών Συνόδων της Ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας, εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 3 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian