ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Δήλωση της Κάριτας Ευρώπης για τις φωτιές στη Μόρια

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
 
Φωτιές στη Μόρια: Η Κάριτας κάνει έκκληση για την ασφάλεια των μεταναστών και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
 
10 Σεπτεμβρίου 2020
 
Η Κάριτας Ευρώπης εκφράζει την ανησυχία της και τη λύπη της για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται έπειτα από την ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού της Μόριας, στο ελληνικό νησί της Λέσβου, λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 8ης Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι διέμεναν στον καταυλισμό –αριθμός τετραπλάσιος της χωρητικότητάς του- σε άθλιες συνθήκες για μήνες, και σε μερικές περιπτώσεις για χρόνια, περιμένοντας να προχωρήσει η αίτηση ασύλου τους. Έχοντας ξεφύγει από πολέμους, την ακραία φτώχεια και διώξεις, οι διαμένοντες του καταυλισμού, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και ευάλωτοι ενήλικες, στερούνται ξανά καταλύματος ή ασφάλειας. Η φωτιά κατέστρεψε κοντέινερς, σκηνές, εξοπλισμό και όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου.  Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς, Ανθρώπινες Ιστορίες: Mohammad, Συρία

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

«Όσο δύσκολα πέρασα στη ζωή μου, τόσο καλό θέλω να δώσω πίσω. Αποφάσισα να φτιάξω μάσκες για τον Covid19. Με ρωτάνε αν τις έφτιαξα για συμπατριώτες μου. Η απάντηση μου είναι ότι τις έφτιαξα για Ανθρώπους... Σύριος, Έλληνας, Παλαιστίνιος δεν έχει σημασία. Όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για προστασία». Περισσότερα...

Κάριτας Ελλάς: Ένα εικονογραφημένο λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά…

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
 
 
Από την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κάριτας που υλοποιείται στο Νέο Κόσμο για τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και της τοπικής κοινότητας, ξεκίνησε μια όμορφη επικοινωνία και συνεργασία με το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός εικονογραφημένου λεξικού από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού αυτού Σχολείου της Σύρου.
 
Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε προσφυγόπουλα που υποστηρίζονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού για τα παιδιά στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου. Το λεξικό, το οποίο περιέχει μόνο εικόνες ανά θεματική, την ελληνική τους μετάφραση και την ορθή προφορά, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτότυπων γλωσσικών ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρεί το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.
 
Αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς πλημύρισαν τα παιδιά όταν πήραν το δικό τους λεξικό στα χέρια, ανυπομονώντας να μιλήσουν και να ευχαριστήσουν διαδικτυακά τους φίλους τους στη Σύρο και να ανταποδώσουν το δώρο αυτό με την δημιουργία και αποστολή καλλιτεχνικών κατασκευών στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
 
Φυσικά, η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Νέο Κόσμο συνεχίζεται μέσω της ανταλλαγής καρτών και γραμμάτων και διαδικτυακά! Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή των παιδιών με το γραπτό λόγο και κατά συνέπεια αλληλοβοήθειας στα σχολικά μαθήματα, όπως επίσης και να τονωθεί το αίσθημα αποδοχής και αυτοπεποίθησης των μαθητών.
 
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την πρωτοβουλία αυτή και την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!

Συνάντηση γνωριμίας Κάριτας Αθήνας και Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
Συνάντηση  γνωριμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου μεταξύ   ανωτέρων  στελεχών  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και  εκπροσώπων της Κάριτας Αθήνας,  μετά από πρόσκληση των πρώτων. Σκοπός της συναντήσεως ήταν η παρουσίαση του πολύπλευρου έργου της Οργάνωσης και γενικότερα του φιλανθρωπικού έργου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Περισσότερα...

Η Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο #Μένει_Σπίτι Για την προστασία και το καλό όλων μας!

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ
 
Στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο ακολουθούμε τα μέτρα πρόληψης που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό τη μείωση εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού  (COVID-19). Εφαρμόζουμε και εμείς την Παγκόσμια Καμπάνια #ΜένουμεΣπιτι, #StayHome και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο, για το επόμενο διάστημα, θα παρέχονται εξ αποστάσεως. Η ομάδα θα συνεχίσει να απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις/απορίες των πολιτών που αφορούν στις Υπηρεσίες του: Κοινωνική Υποστήριξη, Νομική Συμβουλευτική, Επαγγελματική Συμβουλευτική, Οικονομική και Φοροτεχνική Συμβουλευτική. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα για online εξυπηρέτηση μέσω skype κατόπιν ραντεβού. Για να κλείσετε το online ραντεβού σας στείλτε e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , είτε με μήνυμα μέσω του προσωπικού λογαριασμού σας στο Skype στην Κοινωνική Υπηρεσία Social Service Caritas Hellas. Οι Υπηρεσίες θα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 15.30
Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στα Ελληνικά , Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί και Αραβικά.
Για κάθε περαιτέρω επικοινωνία, ερώτηση ή ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail ? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ή στο Whatsapp και Viber (+30) 6996489144 και το προσωπικό του Κοινωνικού Κέντρου θα προσπαθεί να απαντά άμεσα στις απορίες σας.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian