Κεντρικός δρόμος στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα του Πάπα Ιωάννου 23ου (Ρονκάλλι)

 

 Ο Δήμος της Κωνσταντινουπόλεως, τιμώντας τον Πάπα Ιωάννη 23ο, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην Τουρκία, έδωσε το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλεως, εκεί όπου ακριβώς στεγάζεται και η Αποστολική Νουντσιατούρα.

 Η χειρονομία αυτή τιμά την Τουρκική Πολιτεία για τον σεβασμό της προς την Καθολική Εκκλησία και τον προκαθήμενό της και εκφράζει τις αγαθές προθέσεις για την προαγωγή των διμερών καλών σχέσεων συνεργασίας.

 

Στη φωτογραφία ο Αποστολικός Νούντσιος στην Τουρκία, Σεβασμιότατος Russell Paul Fitzpatrick, και ο Γρατιανουπόλεως Δημήτριος, ο οποίος διορίσθηκε πρόσφατα δικαστικός επίτροπος στο διεπαρχιακό εκκλησιαστικό δικαστήριο της Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία για υποθέσεις ακυρότητας γάμου. 

 

Στην Τουρκία η Καθολική Εκκλησία απαρτίζεται από τρείς λατινικές εκκλησιαστικές  επαρχίες και από τρείς ανατολικές εκκλησιαστικές επαρχίες (αρμενική, χαλδαιϊκή, συρο-καθολική), και προσφάτως η Σύνοδος της Ιεραρχίας ίδρυσε, με την έγκριση  της Αγίας Έδρας (δηλ. το ανώτατο δικαστήριο της Segnatura Apostolica), το διεπαρχιακό εκκλησιαστικό  δικαστήριο για θέματα εκδίκασης ακυρότητας γάμου.

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian