Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας Ανθρώπων (Human Trafficking)

 

Την 8η Φεβρουαρίου, μνήμη της Αγίας Ιωσηφίνας Μπαχίτα, η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ εναντίον της εμπορίας ανθρώπων, της σύγχρονης δουλείας που είναι γνωστή ως human trafficking. Δυστυχώς συμβαίνει ακόμα στις μέρες μας, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.  

Το “Δίκτυο Προσευχής του Πάπα” (θεσμός που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν οι π.π. Ιησουίτες), ζητά από τους πιστούς να απευθύνουν τις προσευχές τους κάθε μήνα σε έναν ειδικό σκοπό. Αυτό το μήνα σκοπός είναι η μείωση της σύγχρονης δουλείας, το δε σχετικό τηλεοπτικό μήνυμα του Φραγκίσκου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.ilvideodelpapa.org.

Από το 2009 η Διεθνής Ένωση Καθολικών Μοναχών έχει δημιουργήσει το δίκτυο Talitha Kum, για ουσιαστική βοήθεια στην καταπολέμηση της δουλεμπορίας. Σε περισσότερες από 77 χώρες, γίνονται εκατοντάδες σεμινάρια ευαισθητοποίησης και εκδηλώσεις, ενώ άνω των 1000 καθολικών μοναζουσών έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να συμβάλλουν στη μείωση του φαινομένου. 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

δικηγόρος

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian