Στη Λισαβόνα η 35η ΠΗΝ το 2022

“Ένας από τους καρπούς της πρόσφατης  Συνόδου ήταν  η ευτυχία του να μπορέσουμε να ανταμώσουμε  και πάνω από όλα να ακούσομε”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος  στην ομιλία του  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε στο Metro Park, στην τέταρτη και τελευταία αγκαλιά με τους νέους για την ΠΗΝ στον Παναμά.

 “Ο πλούτος της ακρόασης μεταξύ των γενεών, ο πλούτος  της ανταλλαγής  και η αξία  του να γνωρίσουμε  ότι έχουμε ανάγκη οι μεν από τους δε, ότι οφείλουμε  να προσπαθήσουμε  να διευκολύνουμε κανάλια και χώρους, όπου να εμπλακούμε  στο να ονειρευόμαστε  και να οικοδομούμε  το αύριο ήδη από σήμερα. Όμως όχι απομονωμένοι αλλά ενωμένοι, δημιουργώντας κοινούς τόπους συνάντησης. Ένα χώρο που δεν δωρίζεται, ούτε τον κερδίζουμε στη λοταρία, αλλά ένας τόπος για τον οποίο εσείς οφείλετε να αγωνιστείτε. Διότι εσείς αγαπητοί μου νέοι και νέες δεν είστε το αύριο, αλλά το τώρα  του Θεού. Εκείνος σας συγκεντρώνει  και σας καλεί  στις κοινότητές σας και στις πόλεις σας να πάτε και να αναζητήσετε τις γιαγιάδες και τους παππούδες σας, τους ενήλικες. Να σηκωθείτε στα πόδια  σας και μαζί τους να λάβετε το λόγο  και να πραγματοποιήσετε το όνειρο με το οποίο ο Κύριος σας ονειρεύτηκε. Όχι αύριο αλλά τώρα, διότι εκεί όπου βρίσκεται ο θησαυρός σας, εκεί θα βρίσκεται και η καρδιά σας. Και ό,τι σας κάνει να ερωτευθείτε  θα κατακτήσει όχι μόνο  τη φαντασία σας αλλά όλο το είναι σας. Θα είναι αυτό που σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί και σας εκτοξεύει στις στιγμές της κόπωσης, αυτό που θα σπάσει την καρδιά σας και θα σας γεμίσει με θαυμασμό, χαρά και ευγνωμοσύνη».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  έφθασε από τον Καρδινάλιο Kevin Joseph Farrell, Πρόεδρο του Οργανισμού για τους λαϊκούς, την οικογένεια και τη ζωή, η είδηση ότι η προσεχής ΠΗΝ του 2022 θα γίνει στη Λισαβόνα.

Θα είναι λοιπόν η Πρωτεύουσα της Πορτογαλίας που θα φιλοξενήσει  την παγκόσμια ημέρα νεολαίας που επιστρέφει και πάλι στην Ευρώπη.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian