Η Μαριανή Επαρχία L’Hermitage ανήγγειλε τη διεξαγωγή Επαρχιακού Φόρουμ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ              ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ                           ΑΘΗΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

«ΚΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

«Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ»

 

 

 

Η Μαριανή Επαρχία L’Hermitage ανήγγειλε τη διεξαγωγή ενός Επαρχιακού Φόρουμ, όπου θα μπορέσουμε όλοι να εκφράσουμε ελεύθερα σκέψεις και προτάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τη Μαριανή Ζωή και Αποστολή.

Ο τίτλος του Επαρχιακού Φόρουμ είναι:

 

«Μοιραζόμαστε τη ζωή,

οραματιζόμαστε το μέλλον»

 

και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός χώρου ακρόασης και διαλόγου, που θα συγκεντρώσει Αδελφούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει την αντιπροσωπευτικότητα των φορέων της Μαριανής Ζωής και Αποστολής

  •   σε σχέση με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Επαρχίας, στο πλαίσιο της Επαρχιακής Σύναξης του 2019.
  • σε σχέση με τον τρόπο που θα καταστούν σαφή εντός της Επαρχίας L’Hermitage τα καλέσματα της 22ης Γενικής Σύναξης του Τάγματος των Μαριανών Αδελφών.

Τα Χρονικά Σημεία του Φόρουμ είναι:

  1. MARISTCAMP (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018): Χώροι ανταλλαγής απόψεων, στους οποίους οι συμμετέχοντες επιλέγουν οι ίδιοι τα θέματα συζήτησης, με σκοπό να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και στις προσδοκίες της Μαριανής κοινότητας.
  2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (Ιανουάριος – Απρίλιος 2019): Εμπειρίες (εργαστήρια) που θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε σύγχρονες και σημαντικές πτυχές της Μαριανής ζωής και αποστολής, σε σχέση με τα καλέσματα της 22ης Γενικής Σύναξης.
  3. ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ (από 13 έως 16 Μαΐου 2019): Μια συνάντηση αντιπροσωπευτική της Μαριανής πραγματικότητας της Επαρχίας, στο Hermitage. Αποτελεί τη στιγμή της συγκομιδής των καρπών από την εμπειρία που βιώθηκε στο MaristCamp και στα Εργαστήρια, καθώς και τη στιγμή κατά την οποία καθίστανται συγκεκριμένες οι μελλοντικές κατευθύνσεις για την Επαρχιακή Σύναξη του Ιουλίου 2019.
  4. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ: Πώς συνεχίζεται το Φόρουμ μετά την Επαρχιακή Σύναξη; Πώς δεχόμαστε τα καλέσματα της Επαρχιακής Σύναξης σε τοπικό και επαρχιακό επίπεδο;

Καθώς, λοιπόν, διανύουμε την πρώτη χρονική στιγμή του Επαρχιακού Φόρουμ, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Λεοντείου Σχολής Αθηνών ένα “MARISTCAMP”, δηλαδή ένας ανοιχτός διάλογος, με θέμα τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις προσδοκίες για τη Μαριανή Ζωή και Αποστολή στη χώρα μας αλλά και ευρύτερα στην Επαρχία L’Hermitage.

Προσκεκλημένοι ήταν οι Μαριανοί Αδελφοί, τα μέλη του Σ.Μ.Α.ΕΛ. και των Συμβουλίων Διεύθυνσης των Μαριανών Έργων στην Ελλάδα, τα μέλη των Μαριανών Αδελφοτήτων (Fraternités) και της ομάδας «Μαριανοί Νέοι σε Δράση», τα μέλη των Επιτροπών Ποιμαντικής, Μαριανής Επιμόρφωσης και Ποιμαντικής των Κλήσεων, καθώς και όσοι συμμετείχαν στην Επιμόρφωση της Επαρχίας για τον Επανευαγγελισμό.

Στόχος μας ήταν να συναντηθούμε σε κλίμα αδελφικό, ως μέλη της ίδιας Μαριανής οικογένειας, για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες και να οραματιστούμε από κοινού το μέλλον της αποστολής μας εδώ, στη χώρα μας, και στην Επαρχία όπου ανήκουμε.

Παρόμοιες συναντήσεις Μαριανών ομάδων για το “MaristCamp” έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στη Γαλλία και στην Καταλονία και η συνεισφορά τους έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φόρουμ: http://www.maristes.eu/forum/el/.

 Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Φόρουμ, καλούμαστε να συμμετάσχουμε στον ανοιχτό διάλογο που έχει ξεκινήσει στη Μαριανή μας Επαρχία· να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του Μαριανού κοινοτικού πνεύματος· να συμβάλουμε στον σχεδιασμό των νέων κατευθύνσεων που θα θέσει η Επαρχιακή Σύναξη για τη Μαριανή Αποστολή τον Ιούλιο του 2019.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

για τη Μαριανή Αποστολή στην Ελλάδα (Σ.Μ.Α.ΕΛ.)

αδ. Ματθαίος Λεβαντίνος

 

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιμαντικής των Κλήσεων

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian