ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Acs (βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει) εγκαινιάζει μια νέα εκστρατεία αλληλεγγύης για τους χριστιανούς της Συρίας

 

Η Aiuto alla Chiesa che Soffre εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του ιού της παραίτησης και της αδιαφορίας. Συνέντευξη με τον διευθυντή Alessandro Monteduro.

«Ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει τελειώσει»: η Aiuto alla Chiesa che Soffre δεν παραιτείται και προσπαθεί να «επαναστατήσει ενάντια στην αδιαφορία», υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά, τις διωκόμενες μειονότητες. Ο διευθυντής της Acs, Alessandro Monteduro εξηγεί με αυτά τα λόγια τη σημασία της νέας πρωτοβουλίας της Οργάνωσης για την υποστήριξη δύο διαφορετικών προγραμμάτων για τους χριστιανούς της Συρίας. «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανταποκριθούμε στην καταπίεση – παρατηρεί -  να υποστηρίξουμε τις μειονότητες: πρώτα απ’ όλα τις θρησκευτικές μειονότητες και ακόμη περισσότερο τη φτωχή και καταπιεσμένη χριστιανική μειονότητα».

Περισσότερα...

Μοναχές με «Σύνδρομο Νταουν». Η αγάπη να μοιράζεσαι την αφιερωμένη ζωή

 


Όλη η μοναχική κοινότητα

Τριάντα πέντε χρόνια πριν η Line, νέα γαλλίδα, ήταν σε πνευματική αναζήτηση, για να βρει τον τρόπο να απαντήσει στο κάλεσμα του Θεού, που είχε αισθανθεί. Πίστευε ότι έπρεπε να ασχοληθεί με παιδιά, είχε μάλιστα επισκεφθεί αρκετές κοινότητες που ασχολούνται με άτομα με ειδικές ανάγκες. Όμως ήταν η συνάντησή της με τη Veronique, μια κοπέλα με σύνδρομο ντάουν, η οποία επιθυμούσε να αφιερωθεί στο Θεό, πού της έδωσε την απάντηση που έψαχνε. 

Περισσότερα...

Μεξικό: Οι Επίσκοποι για τους μετανάστες, «η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που πωλούνται για ένα πιάτο φακές», η κυβέρνηση «υποτάχτηκε στις αμερικανικές πιέσεις»

 

Η αξιοπρέπεια των μεταναστών, ως ανθρώπων και παιδιών του Θεού, «έχει πωληθεί για ένα πιάτο φακές». Το Μεξικό, «που δεν διαθέτει μια πραγματική μεταναστευτική πολιτική, υποτάχτηκε στα κριτήρια και τις επιταγές της αμερικανικής κυβέρνησης, αποδεχόμενο το παράλογο της ανάμειξης των επιχειρήσεων με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανάγκη μετανάστευσης, για την αναζήτηση μιας ευκαιρίας για μια καλύτερη ζωή» .

Περισσότερα...

Τουρισμός Καρδινάλιος Turkson, «πολλοί εργάζονται σε παράνομες και επισφαλείς συνθήκες»

 

«Οι πολυπόθητοι στόχοι της ειρήνης, της ασφάλειας και της προώθησης της κοινωνικής ένταξης δεν μπορούν να επιτευχθούν αν αγνοηθεί η κοινή δέσμευση να εξασφαλιστεί σε όλους μια αξιοπρεπή, δίκαιη και ελεύθερη εργασία, οικοδομημένη γύρω από το άτομο και τις πρωταρχικές του ανάγκες για ολοκληρωμένη ανθρώπινη ανάπτυξη». Αναφέρει στο Μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο επικεφαλής του Οργανισμού για την προώθηση της ολοκληρωμένης ανθρώπινης ανάπτυξης, καρδινάλιος Peter Turkson. Ημέρα αφιερωμένη στον Τουρισμό η οποία θα εορτασθεί στις 27 του προσεχή Σεπτεμβρίου, με θέμα «Τουρισμός και Εργασία: ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Περισσότερα...

ΗΠΑ: Ανησυχία για τις φήμες ακύρωσης του προγράμματος επανεγκατάστασης προσφύγων, «ενάντια στις αρχές που έχουμε ως έθνος και σαν λαός» λένε οι Ιεράρχες

Ένα άρθρο για το περιοδικό «Politico» ανησύχησε τους επισκόπους των ΗΠΑ. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Trump σκοπεύει να ακυρώσει το πρόγραμμα επανεγκατάστασης για τους πρόσφυγες που εξαναγκάστηκαν σε φυγή από τις διώξεις και τον πόλεμο.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian