ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βράβευση του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης από το Ίδρυμα Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών

 

 

 

Με μια σεμνή τελετή, αντίστοιχη του πνεύματος των Μαριανών Εκπαιδευτηρίων, το Ίδρυμα Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών βράβευσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης για την παιδαγωγική και κοινωνική προσφορά του στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας επί 180 περίπου έτη, καθώς λειτουργεί από το 1838 που αποτελεί το έτος ίδρυσής του.

Περισσότερα...

Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου Ministerium Historiae

Τελετή επίδοσης τιμητικού τόμου Ministerium Historiae


Σημ: Τις ομιλίες από την εκδήλωση μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας πάνω στους συνδέσμους που υπάρχουν στο κείμενο

 

Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελετή επίδοσης Τιμητικού Αφιερωματικού Τόμου με τίτλο Ministerium Historiae στον Θεολόγο, Ιστορικό, Διευθυντή του Αρχείου Καθολικών Τήνου και Εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου π. Μάρκο Φώσκολο.

Περισσότερα...

Σύγχρονοι Μάρτυρες

1.112 Καθολικοί εργαζόμενοι στην ποιμαντική μέριμνα έχασαν την ζωή τους κατά την περίοδο 1990-2016. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Fides, 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016, έξι περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος: 14 ιερείς, 9 γυναίκες μέλη μοναχικών ταγμάτων, ένας ιεροσπουδαστής, 4 λαϊκοί. Για όγδοη συνεχή χρονιά ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφεται στην Αμερική (12). Μεγαλύτερος ο αριθμός δολοφονιών γυναικών, πάνω από διπλάσιος σε σύγκριση με το 2015. Οκτώ εργαζόμενοι στην ποιμαντική έχασαν τη ζωή τους στην Αφρική, στην Ασία 7, ένας ιερέας στην Ευρώπη.

Περισσότερα...

«Οι νέοι είναι το μέλλον»

Μερικοί τους αποκαλούν η «χαμένη γενιά». Είναι οι νέοι του σήμερα, μια γενιά που ζει και ελπίζει σε μια Ευρώπη λαβωμένη, εν μέσω κρίσεων προσπαθώντας να βρει εκ νέου τον βηματισμό της προς ένα ασφαλές μέλλον. «Συνοδεύοντας τους νέους να απαντήσουν ελεύθερα στο κάλεσμα του Χριστού» ήταν το θέμα του Ευρωπαϊκού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, και στο οποίο συμμετείχαν 275 αντιπρόσωποι από τις Ι. Συνόδους Καθολικής Ιεραρχίας των χωρών της Ευρώπης. Οι νέοι και η επιθυμία τους να είναι ευτυχισμένοι και να βρουν την αγάπη της ζωής τους. Οι νέοι και ο φόβος να μείνουν μόνοι, οι νέοι και το νόημα της ζωής, ο Θεός και τα όνειρά τους, οι νέοι και η Εκκλησία «ένας θεσμός που φοβάται να πάρει ρίσκα, ακολουθώντας νέους δρόμους», που καλείται να «επιστρέψει στις ρίζες του Ευαγγελίου» και «να γίνει ο πλησίον του καθενός, όπως λέει ο πάπας Φραγκίσκος». Οι νέοι της Βαρκελώνης είναι οι εκπρόσωποι των συναισθημάτων και των φιλοδοξιών των νέων Ευρωπαίων στο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στην ισπανική πόλη.

Περισσότερα...

22ο Συνέδριο ASSEDIL των σχολείων "Δελασάλ"

Σε πανηγυρικό κλίμα, το Σάββατο, 29 Απριλίου, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 22ο ετήσιο συνέδριο ASSEDIL, στο οποίο παίρνουν μέρος οι Διευθυντές των  Λασαλιανών σχολείων των χωρών της Ευρώπης και Μεσογείου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, φέτος, στην Τενερίφη και είχε θέμα: "Η λασαλιανή παιδαγωγική στον 21ο αιώνα: προοπτικές και προκλήσεις".

 Από τις εργασίες του συνεδρίου

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian