ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκατόμβη γιατρών και ιερέων

 
Ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει τη Θεία Λειτουργία υπέρ όλων των επαγγελματιών της υγείας και των ιερέων που απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοϊού Covid-19. Στο κήρυγμά του: «Η ακηδία είναι σαν ένα ναρκωτικό, αν το δοκιμάζεις συχνά, γίνεσαι ένας “θλιψο-μανής”»
 
Μπροστά στην εκατόμβη των ιατρών, των νοσοκόμων και των ιερέων που πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Πάπας Φραγκίσκος χαμηλώνει την κεφαλή του και προσεύχεται στον Θεό ευχαριστώντας για το παράδειγμά ηρωικότητάς τους. Είναι υπέρ αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν μαρτυρία πίστης και υπηρεσίας, που ο Φραγκίσκος πρόσφερε τη Θεία Λειτουργία χθες, η οποία τελέστηκε χωρίς πιστούς και μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου. «Είχα την πληροφόρηση ότι αυτές τις ημέρες απεβίωσαν γιατροί, ιερείς και νοσοκόμοι, ενώ αρκετοί από αυτούς μολύνθηκαν από αυτόν τον θανατηφόρο ιό, επειδή ήταν στην υπηρεσία των ασθενών», λέει ο Ποντίφικας στην αρχή της ιεροτελεστίας. «Ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς, για τις οικογένειές τους, και ευχαριστώ τον Θεό για το παράδειγμα ηρωικότητας που έδωσαν φροντίζοντας τους ασθενείς». Περισσότερα...

Οι Επίσκοποι στο κοιμητήριο, μόνοι, για τους αποβιώσαντες

Η Προεδρία της Ιεράς Συνόδου της ιταλικής Ιεραρχίας προσκάλεσε όλους τους Επισκόπους, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, να επισκεφτούν τα κοιμητήρια των επισκοπικών επαρχιών τους για να προσευχηθούν για τους ανθρώπους που απεβίωσαν και τάφηκαν χωρίς την παρουσία των οικείων τους και χωρίς να έχουν λάβει την ενίσχυση των ιερών μυστηρίων.

Περισσότερα...

«Προσκυνητής πίστεως κι ελπίδας»

«Προσκυνητής πίστεως κι ελπίδας»

Μιλούν ο Καρδινάλιος Στανίσλαος Rylko, πρωθιερέας της Παναγίας της Μείζονος (“Η Παναγία είναι ασπίδα εναντίον του κακού”), και ο π. Ερρίκος Casini, εκκλησιαστικός προϊστάμενος του Αγίου Μαρκέλλου στο Corso (“δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα, ο κόσμος νιώθει ενισχυμένος”)

Περισσότερα...

Οι εφημέριοι στις στέγες για προσευχή

«Αυτό που ακούτε ψιθυριστά στο αυτί, διακηρύξτε το από τις ταράτσες» (Μτ 10,27)

Το κάλεσμα του Ιησού μπορεί κανείς να το πάρει όχι μεταφορικά, αλλά κατά γράμμα.  Έτσι σκέφτηκαν ο π. Francesco Gravina και ο π. Lorenzo Fedele, εφημέριος και υπεφημέριος αντίστοιχα στην Παναγία της Υγείας, στη συνοικία Arenella της Νάπολι, στην περίοδο πανδημίας που βρισκόμαστε, όταν στους ναούς οι ιερές ακολουθίες τελούνται χωρίς την παρουσία των πιστών, οι οποίοι είναι σε κοινωνικό περιορισμό στα σπίτια τους.

Οι ιερείς ανεβαίνουν στη στέγη της ενορίας, η οποία γίνεται εξώστης και άμβωνας του λόγου του Θεού που τον διακηρύττουν στη γειτονιά. Από εκεί απαγγέλουν το Άγγελος Κυρίου, το Ροδάριο, ενώ την Παρασκευή τελούν τον Δρόμο του Σταυρού και την Κυριακή τη Θεία Λειτουργία. Δρόμοι έρημοι, και ο κόσμος στα γύρω μπαλκόνια συγκινημένος να προσεύχεται, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, στην οποία η Εκκλησία ξέρει να προσαρμόζεται και να κηρύττει ακόμη κι από τους εξώστες. Εκκλησία – Κορωνοϊός, 1-0.

π.Λ/kantam.gr

Ιερά Μονή Αδ. Αγ. Ιωσήφ – Δε θα τελεστεί Θεία Λειτουργία την ημέρα της Πανήγυρης του Αγίου Ιωσήφ

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian