ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φθινοπωρινή Συνέλευση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε.

Φθινοπωρινή Συνέλευση της Επιτροπής των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε.

Θα επικεντρωθούν στις οικολογικές πολιτικές της ΕΕ

Αντιπρόσωποι των Συνόδων των Συνόδων Καθολικών Ιεραρχιών της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες από 23 εώς 25 ​​Οκτωβρίου 2019 για να συμμετάσχουν στη Φθινοπωρινή Συνέλευση της COMECE με τη συμμετοχή του προέδρου της καρδ. Jean-Claude Hollerich τ.Ι..

Στο πλαίσιο των ανανεωμένων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, οι Επίσκοποι της ΕΕ θα συνεργαστούν με αξιωματούχους της ΕΕ μελετώντας το νέο τοπίο και προκλήσεις μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, τόσο από θεσμικό επίπεδο όσο και από επίπεδο πολιτικών.

Περισσότερα...

Ολομέλεια των Προέδρων του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα

Από 3 έως 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, η ετήσια ολομέλεια των Προέδρων των Ιεραρχιών μελών του Συμβουλίου Καθολικών Ιεραρχιών Ευρώπης (CCEE). Την Ιερά Σύνοδο της τοπικής μας Εκκλησίας εκπροσώπησε ο πρόεδρός της σεβασμιότατος Σεβαστιανός, Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών [20 Οκτωβρίου 2019]

    

O καλός άγγελος της Μπαχία

         

Η μοναχή Dulce Lopes Pontes, η τελετή αγιοκατάταξης της οποίας έγινε, μεταξύ άλλων, την 13-10-2019 από τον Πάπα Φραγκίσκο είχε χαρακτηρισθεί εν ζωή ”ο καλός άγγελος της Μπαχία“ της περιοχής της Βραζιλίας όπου έζησε και ευεργέτησε. Στον υπόλοιπο κόσμο είναι γνωστή ως “η Μητέρα Τερέζα της Βραζιλίας”, ίσως γιατί υπήρξε επίσης υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης το 1988, χωρίς να το λάβει. Σημασία έχει όμως ότι έχει μείνει στη μνήμη του λαού της για το έργο της και θα παραμείνει στην ιστορία της Βραζιλίας ως μια πολύ αγαπητή αγία.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Πλήρους εξάλειψης των πυρηνικών όπλων

Την Πέμπτη 26/9 ήταν η Παγκόσμια Μέρα για την πλήρη εξάλειψη των Πυρηνικών Όπλων. Ο Ο.Η.Ε. θέσπισε αυτή τη μέρα για να θυμόμαστε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Προφανώς έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε (ιδίως ο ΟΗΕ…) και γι’ αυτό η μέρα πέρασε απαρατήρητη. Από τους λίγους που θυμήθηκαν και μας το υπενθύμισαν οι φίλοι της Γενικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη “ Ισπανίας, που έστειλαν σχετικό Δελτίο Τύπου.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian