ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζί φροντίζουμε τη μητέρα Γη, το κοινό μας σπίτι

 
τις 24 Μαΐου 2015, ο Άγιος Πατέρας υπέγραψε την εγκύκλιο Laudato Si, υψώνοντας μια προφητική φωνή για να προκαλέσει την ανθρωπότητα σχετικά με την κατάσταση του κοινού μας σπιτιού. Το βασικό ερώτημα ήταν να μάθουμε σε ποια κατάσταση θα θέλαμε να αφήσουμε το κοινό μας σπίτι ως κληρονομιά για τα παιδιά μας, τη μελλοντική γενιά. Ο Άγιος Πατέρας θέλει η ανθρωπότητα να γνωρίζει το κοινό καλό και να είμαστε υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη αυτού του θεϊκού δώρου για την ανθρωπότητα. Περισσότερα...

25 χρόνια από την Εγκύκλιο “Ἵνα ἕν ὦσιν”

 
Μια ένθερμη έκκληση προς όλους τους Χριστιανούς να ανταποκριθούν στην προσευχή του Ιησού για την ενότητα των μαθητών Του. Η Εγκύκλιος του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄ βοηθά να εξετάσουμε την πραγματικότητα των σημερινών χριστιανικών κοινοτήτων με ανανεωμένο οικουμενικό ζήλο.
Η Εγκύκλιος “Ἵνα ἕν ὦσιν” του Αγίου Ιωάννη-Παύλου Β΄ για τον οικουμενισμό, φέρει την ημερομηνία 25 Μαΐου 1995: είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, διατηρεί ανέπαφη τη δροσερότητα και την προφητική της δύναμη. Με μια ματιά που κοιτάζει προς τα εμπρός, δείχνει έναν στόχο που φαίνεται μακρινός, την ενότητα των Χριστιανών: ο ίδιος ο Ιησούς την θέλει, και πριν αντιμετωπίσει το Πάθος Του προσεύχεται στον Πατέρα ώστε όλοι να είναι ένα.

Ο Πάπας και ο Γάλλος Πρόεδρος συζήτησαν την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Γάλλος Πρόεδρος είχαν τηλεφωνική συνομιλία με θέμα την αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία κορωνοϊού και την ανάγκη μείωσης του χρέους στις φτωχές χώρες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εκφράσει την εγγύτητα και την υποστήριξή του στη Γαλλία, όπου ο covid-19 είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 20.000 ζωές.

Περισσότερα...

Μια όμορφη χειρονομία από τον Πάπα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής

 
Μη λάβετε, αλλά δώστε: Αυτό είναι το πνεύμα που διακρίνει τη σημερινή γιορτή, στην οποία η Εκκλησία ενθυμείται τον Άγιο Γεώργιο τον Μάρτυρα. Ο Άγιος αυτός πέθανε μαρτυρικά το 303 επειδή παρέμεινε σταθερός στην πίστη του κατά τη διάρκεια των αντιχριστιανικών διωγμών που εξαπέλυσε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός. Περισσότερα...

Την Ημέρα της Γης, ο πάπας Φραγκίσκος προτρέπει για αλληλεγγύη προς τους πιο ευάλωτους

 

Μιλώντας για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης κατά τη διάρκεια της Γενικής ακρόασης της Τετάρτης, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ανθρώπους να δείξουν αλληλεγγύη προς τους πιο αδύναμους και ευάλωτους και να προστατεύσουν την κοινή οικεία της ανθρωπότητας.

Όπως είπε ο πάπας Φραγκίσκος, η Ημέρα της Γης «είναι μια ευκαιρία για την ανανέωση της δέσμευσής μας για αγάπη και φροντίδα για το κοινή μας οικεία και για τα πιο αδύναμα μέλη της ανθρώπινης οικογένειάς μας».

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian