ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίγες σκέψεις για τo δράμα της Παναγίας των Παρισίων, του σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη

 

Το πρωί της Τρίτης, πηγαίνοντας να τελέσω την πρωινή Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό μας ναό μας, εδώ στην Κέρκυρα, ο κόσμος που με συναντούσε στο δρόμο, γνωστοί και άγνωστοι με φανερή τη συγκίνηση στα μάτια τους, με σταματούσαν εκφράζοντας τον πόνο τους, για την τραγωδία που την προηγούμενη νύχτα είχε πλήξει τον καθεδρικό ναό της Παναγίας στο Παρίσι. Μία ενενηντάχρονη γιαγιά που σχεδόν καθημερινά τη συναντώ τα πρωινά, να προσπαθεί με το μπαστούνι της ν’ ανέβει τα σκαλιά της αρχιεπισκοπής μας με πλησίασε, με κράτησε από το χέρι και ψέλλισε «συλλυπητήρια παπά μου, πολύ λυπήθηκα». Αποσβολωμένοι κι εμείς όλο το βράδυ παρακολουθούσαμε μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης τις φωτιές να καταπίνουν αυτό το ιστορικό μνημείο και τον κόσμο δακρυσμένο απ’ έξω να παρακαλά την Παναγία και να προσεύχεται, ενθαρρύνοντας τους πυροσβέστες να σώσουν τον καθεδρικό τους ναό από την απόλυτη καταστροφή.

Περισσότερα...

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι αντί για παράνομη διακίνηση ανθρώπων

  

Διεθνείς οργανώσεις της καθολικής Εκκλησίας, όπως η Κάριτας και η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τα ευρωπαϊκά κράτη μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι σε πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο ζωής. Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, από την Ιταλική Κάριτας, ένας απολογισμός των «ανθρωπιστικών διαδρόμων» σε ισχύ στην Ιταλία από το 2015 και με επίσημη συμφωνία κράτους – καθολικής ιεραρχίας από το 2017.     

Περισσότερα...

Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων

Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το Βιβλιοπωλείο του Καλού Τύπου, Σίνα 2-4 (2103626091)

Περισσότερα...

“ Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος για να ξαναβρούμε την πορεία της ζωής”

“ Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος

για να ξαναβρούμε την πορεία της ζωής”

Κατά την τελετή έναρξης της Τεσσαρακοστής 2019,

ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους πιστούς:

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκές εκλογές: δεκάλογος των Καθολικών Συλλόγων για την Οικογένεια

Με την ευκαιρία της έναρξης της εκλογικής εκστρατείας για την ανανέωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Καθολικών Οικογενειών παρούσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιοποιεί ένα έγγραφο με δέκα σημεία για τα οποία ζητά την αποδοχή από τους υποψηφίους. «Family mainstreaming», ενσωμάτωση, ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικιακής ζωής, ο ρόλος των γονέων στη φροντίδα και στην εκπαίδευση των παιδιών.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian