ΠΗΝ: Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

 

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε την Τετάρτη για τον Παναμά, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 34ης Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Είναι το πρώτο ταξίδι του Πάπα για το 2019. 

Ο Πάπας αναχώρησε με πτήση της Alitalia από το Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης στις 9:51 π.μ. (τοπική) και θα προσγειωθεί στον Παναμά περίπου στις 11:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Κατά την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά, ο Πάπας θα μεταβεί κατευθείαν στην Αποστολική Νουντσιατούρα, όπου θα φιλοξενηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού του θα ξεκινήσει την Πέμπτη με επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τις αρχές και τους διπλωμάτες. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με Επισκόπους από την Κεντρική Αμερική. Το κύριο γεγονός της Πέμπτης, ωστόσο, είναι η επίσημη τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στην παράκτια ζώνη στις 17.30 τοπική ώρα.

Σε tweet λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο Πάπας ανέφερε: «Ξεκινώ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στον Παναμά. Σας παρακαλώ να προσευχηθείτε για αυτό το πολύ όμορφο και σημαντικό γεγονός στο δρόμο της Εκκλησίας».

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας 2019 λαμβάνεται από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο: «είμαι η δούλη του Κυρίου ας γίνει σε μένα σύμφωνα με το θέλημά  Σου».

 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian