Ο Παναμάς πλησιάζει

Παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στον Παναμά (22-27 Ιανουαρίου) οι αποστολές από όλες τις ώρες του κόσμου αρχίζουν σιγά-σιγά να φτάνουν αλλά και πρωτοβουλίες για εκείνους που δεν μπορούν να ταξιδεύσουν σχεδιάζονται.

Ο Παναμάς βουίζει από κόσμο και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις τελευταίες πινελιές στις υλικοτεχνικές προετοιμασίες των μεγάλων δομών που θα φιλοξενήσουν νέους από όλο τον κόσμο αλλά και τον πάπα Φραγκίσκο. Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2019 στον Παναμά είναι ένα γεγονός που προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη την Κεντρική Αμερική (η τελευταία επίσκεψη ενός Πάπα ήταν εκείνη του Ιωάννη Παύλου του Β' το 1983). Πέντε χιλιάδες δημοσιογράφοι έχουν καταχωρηθεί μέχρι στιγμής.

Η ελληνική συμμέτοχη βρίσκεται ήδη στον μακρινό Παναμά συνεχίζοντας την σταθερή παρουσία των νέων της εκκλησίας μας στις ΠΗΝ. Την ελληνική αποστολή στην ΠΗΝ αποτελούν 7 νέοι συνοδευόμενοι από τον πατέρα Αλμπέρτο Πάιμα εκκλησιαστικό παραστάτη της ΕΚΝΕ και εφημέριο Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή Παλ. Ψυχικού. Αναλυτικά: 4 νέοι από την εκκλησιαστική επαρχία των Αθηνών, 2 από την Εκκλ. Επαρχία της Τήνου και μια νέα από την Πάτρα.  

Τι κι αν η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, τι κι αν η εποχή που διεξάγεται η ΠΗΝ είναι δύσκολη (συνήθως οι ΠΗΝ γινόταν την καλοκαίρι) αφού για τους μαθητές και τους φοιτητές ο Ιανουάριος είναι περίοδος εξετάσεων. Το ταξίδι άρχισε και νέοι από τις περισσότερες χώρες του κόσμου φτάνουν στον φιλόξενο Παναμά για την γιορτή της πίστης τους, για την γιορτή του μέλλοντός μας.   

Η οργανωτική επιτροπή της Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας Panama2019, έχει μεριμνήσει ώστε ακόμα και αυτοί που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για την ΠΗΝ   μέσα από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής επικοινωνίας  να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της ΠΗΝ. Η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας:   https://panama2019.pa/  (αγγλική έκδοση)     και  https://panama2019.pa/it/inizio/ (ιταλική έκδοση)

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian