Επιστολή Προς τους Νέους και τις Νέες όλου του κόσμου

ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ  ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι Συνοδικοί Πατέρες στο τέλος των εργασιών της 15ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων  έστειλαν στους νέους και τις νέες όλου του κόσμου την παρακάτω επιστολή: 

“Σε εσάς, τους νέους ανθρώπους του κόσμου, απευθυνόμαστε οι Συνοδικοί Πατέρες με έναν λόγο ελπίδας, εμπιστοσύνης, παρηγοριάς. Συναχθήκαμε για να ακούσομε τη φωνή του  «Χριστού αιώνια νέου» και να  αναγνωρίσουμε σ’ Εκείνον τις δικές σας φωνές, τις δικές σας κραυγές  ενθουσιασμού, τα παράπονα και τις σιωπές.

Γνωρίζουμε τις εσωτερικές αναζητήσεις σας, τις χαρές και τις ελπίδες, τους πόνους και τις αγωνίες που συνθέτουν τις ανησυχίες σας. Θέλουμε να ακούσετε τώρα έναν λόγο από εμάς: θέλουμε να είμαστε συνεργάτες της χαράς σας, ώστε οι προσδοκίες σας να μετατραπούν σε ιδανικά. Είμαστε βέβαιοι, ότι είστε έτοιμοι να δεσμευθείτε με τη θέλησή σας να ζήσετε,  επειδή τα όνειρά σας ενσαρκώνονται στο είναι σας και στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι αδυναμίες μας να μη σας απογοητεύουν, η ευθραυστότητα  και οι αμαρτίες να μην είναι εμπόδιο στην εμπιστοσύνη σας. Η Εκκλησία είναι μητέρα σας, δεν σας εγκαταλείπει, είναι έτοιμη να σας συνοδεύσει σε νέους δρόμους, σε μονοπάτια υψηλά, όπου ο άνεμος του Πνεύματος φυσά πιο δυνατά, παρασύροντας την ομίχλη της αδιαφορίας, της επιπολαιότητας, της αποθάρρυνσης.

Όταν ο κόσμος, που ο Θεός έπλασε με τόση αγάπη, ώστε να του δώσει  τον  Υιό του,  τον Ιησού, αναδιπλώνεται πάνω στα πράγματα, στην άμεση επιτυχία, τη χαρά και συνθλίβει τους πιο αδύναμους, εσείς βοηθείστε  τους να σηκωθούν  και πάλι και να στρέψουν το βλέμμα προς την αγάπη, την ομορφιά, την  αλήθεια, τη δικαιοσύνη.

Για ένα μήνα περπατήσαμε μαζί με μερικούς από εσάς και πολλούς άλλους που ήταν ενωμένοι μαζί μας με τη  προσευχή  και την αγάπη. Επιθυμούμε  τώρα  να συνεχίσουμε το ταξίδι σε όλα τα μέρη της γης όπου μας στέλνει ο Κύριος Ιησούς ως  μαθητές ιεραπόστολους.

Η Εκκλησία και ο κόσμος χρειάζονται επειγόντως τον ενθουσιασμό σας. Γίνετε συνοδοιπόροι  στο δρόμο  με τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τους πληγωμένους  από τη ζωή.

Είστε το παρόν, να είστε και το πιο φωτεινό μέλλον”.

 

πηγή: +N / kantam.gr

 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian