Ο Πάπας στην Κολομβία

 

Λίγες μέρες από την στιγμή που οι αντάρτες στην Κολομβία ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν και τα τελευταία όπλα τους σε διεθνείς παρατηρητές, το Βατικανό ανήγγειλε λεπτομέρειες για το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου σε μια χώρα καταστρεμμένη από τις συγκρούσεις.

Αυτό θα είναι το 20ο Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα στο εξωτερικό και θα επισκεφθεί τέσσερις πόλεις ξεκινώντας το ταξίδι του από την πρωτεύουσα της Κολομβίας την Μπογκοτά στις 6 Σεπτεμβρίου, που θα ακολουθήσουν τρείς ημερήσιες επισκέψεις στο Villavicencio, Medellin και Cartagena. Θα επιστρέψει στη Ρώμη τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Κολομβία, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει πάνω από πέντε δεκαετίες εσωτερικών συγκρούσεων και να επιτύχει τη συμφιλίωση.

Όπως είπε ο Αποστολικός Νούντσιος στην Κολομβία, Αρχιεπίσκοπος Ettore Balestrero, σε συνέντευξή του στην Linda Bordoni του Ραδιοφώνου του Βατικανού, οι Κολομβιανοί θεωρούν τον πάπα Φραγκίσκο  φίλο που όχι μόνο τους ενθαρρύνει στην πορεία τους προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη, αλλά τους επιβεβαιώνει την πίστη τους και στέκεται μαζί τους αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της χώρας τους.

Η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Κολομβία πραγματοποιήθηκε πριν από 31 χρόνια και σήμερα οι κολομβιανοί περιμένουν τον πάπα Φραγκίσκο με ενθουσιασμό και χαρά.

 Ο πάπας Φραγκίσκος έρχεται ως προσκυνητής της ελπίδας, προσκυνητής της πίστης, προσκυνητής της συμφιλίωσης, έτσι υπάρχει μεγάλη προσδοκία σε όλη τη χώρα και ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος που θα τον υποδεχθεί. Νιώθουν τιμή για την επίσκεψή του και είναι έτοιμοι να του δείξουν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία αλλά και την ευαισθησία του λαού», λέει.

Ενώ τα μάτια του κόσμου είναι στις πτυχές της επίσκεψης που έχουν να κάνουν με την ειρήνη και τη συμφιλίωση σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για την Κολομβία, ο ίδιος ο Πάπας έχει υπογραμμίσει την ποιμαντική φύση της επίσκεψής του.

«Θεωρούν ότι είναι ένας φίλος που μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν ένα βήμα προς τον Θεό και προς τους αδελφούς τους», λέει ο σεβ. Balestrero. «Αυτό το βήμα», είπε, «είναι πρώτα απ 'όλα ένα βήμα προς τον Χριστό».

 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian