Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγές είναι μια ένδειξη της ανθρωπιάς μας

Λίγο μετά την άφιξή του στην Ουγκάντα, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική  μετά την Κένυα ο Άγιος Πατέρας απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία μια και τα μέλη του διπλωματικού σώματος εξήρε την χώρα για την εξαιρετική υποδοχή των προσφύγων ενώ τόνισε ότι το πώς αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες αποτελεί μια ένδειξη της «ανθρωπιάς μας».

«Εδώ στην Ανατολική Αφρική, η Ουγκάντα έχει επιδείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο να υποδέχεται και να φιλοξενεί τους πρόσφυγες, καθώς τους βοηθά στο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους με ασφάλεια και με αξιοπρέπεια η οποία προέρχεται από το να κερδίζει κανείς τα προς το ζην μέσα από μια τίμια εργασία. Ο κόσμος μας, που συνταράσσεται από πολέμους, βία και διάφορες μορφές αδικίας, βιώνει μια άνευ προηγουμένου μετακίνηση πληθυσμών. Το πώς τους αντιμετωπίζουμε είναι μια δοκιμασία της ανθρωπιάς μας, του σεβασμού μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και πάνω απ 'όλα της αλληλεγγύης μας στους αδελφούς και τις αδελφές μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψή μου είναι σύντομη, ελπίζω να ενθαρρύνω τις πολλές αθόρυβες προσπάθειες που καταβάλλονται για τη φροντίδα των φτωχών, των αρρώστων και εκείνων που έχουν ανάγκη. Είναι σε αυτά τα μικρά σημάδια που βλέπουμε την αληθινή ψυχή ενός λαού. Με τόσους πολλούς τρόπους, ο κόσμος μας έρχεται πιο κοντά, αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε με ανησυχία την παγκοσμιοποίηση της «κουλτούρας των αποβλήτων»  που μας τυφλώνει τις πνευματικές αξίες, σκληραίνει την καρδιά μας μπροστά στις ανάγκες των φτωχών, και στερεί από τους νέους μας την ελπίδα».

 

Zenit en

Feed not found.
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian