Κάριτας Ελλάς: Ένα εικονογραφημένο λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά…

 
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
 
 
Από την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κάριτας που υλοποιείται στο Νέο Κόσμο για τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και της τοπικής κοινότητας, ξεκίνησε μια όμορφη επικοινωνία και συνεργασία με το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός εικονογραφημένου λεξικού από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού αυτού Σχολείου της Σύρου.
 
Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε προσφυγόπουλα που υποστηρίζονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού για τα παιδιά στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου. Το λεξικό, το οποίο περιέχει μόνο εικόνες ανά θεματική, την ελληνική τους μετάφραση και την ορθή προφορά, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτότυπων γλωσσικών ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρεί το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.
 
Αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς πλημύρισαν τα παιδιά όταν πήραν το δικό τους λεξικό στα χέρια, ανυπομονώντας να μιλήσουν και να ευχαριστήσουν διαδικτυακά τους φίλους τους στη Σύρο και να ανταποδώσουν το δώρο αυτό με την δημιουργία και αποστολή καλλιτεχνικών κατασκευών στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.
 
Φυσικά, η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Νέο Κόσμο συνεχίζεται μέσω της ανταλλαγής καρτών και γραμμάτων και διαδικτυακά! Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή των παιδιών με το γραπτό λόγο και κατά συνέπεια αλληλοβοήθειας στα σχολικά μαθήματα, όπως επίσης και να τονωθεί το αίσθημα αποδοχής και αυτοπεποίθησης των μαθητών.
 
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την πρωτοβουλία αυτή και την συμβολή τους στο έργο της Κάριτας Ελλάς για τα παιδιά!
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian