Η Κάριτας Αθήνας δίπλα στους αστέγους τις γιορτινές ημέρες

 

Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι συνυφασμένες με χαμόγελα, τραγούδια, δώρα και γιορτινά τραπέζια. Συνήθειες που λείπουν στους άστεγους συνανθρώπους που συναντάμε στους δρόμους της Αθήνας. Η εθελοντική ομάδα της Κάριτας Αθήνας και αυτές τις άγιες μέρες ήταν κοντά τους.

Δείχνοντας ευαισθησία σε ανθρώπους που οικογενειακές, κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις τους ανάγκασαν να ζουν στο δρόμο και έχοντας πάντα στη σκέψη τη φράση του Ευαγγελίου «πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιώ», η ολιγομελής εθελοντική ομάδα της Κάριτας Αθήνας, κάθε 15 ημέρες, τα τελευταία δύο χρόνια, τους συναντά προσφέροντάς τους ένα πιάτο ζεστό φαγητό και ένα ποτήρι ζεστό τσάι. Ίσως στα μάτια πολλών να φαίνεται μάταιη αυτή η δράση, καθώς πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άστεγοι.

Η θέση αυτή όμως δεν αφήνει αδιάφορη την εθελοντική ομάδα που θέλει να βοηθήσει για ένα νέο ευαγγελισμό, ξεκινώντας από τους κύριους αποδέκτες του ευαγγελικού μηνύματος: τους φτωχούς και περιφρονημένους, οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν κάτι ως αντάλλαγμα.

Η Εκκλησία διδάσκει να μην τους αφήνουμε ποτέ μόνους γι’ αυτό και η Κάριτας Αθήνας, που εκπροσωπεί τη φιλανθρωπία και την κοινωνική συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, είναι πάντα παρούσα.

  

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian