Γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας στον Νέο Κόσμο

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε γιορτινό κλίμα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Η γιορτή ξεκίνησε με την δικηγόρο του κέντρου, Ανδριανή Μαρδάκη, η οποία ενημέρωσε για το πώς καθιερώθηκε αυτή η ημέρα και τι πραγματικά σημαίνει. Ακολούθησε ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου αναδείχθηκαν οι πρώτες γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τις γυναίκες και έφεραν και οι ίδιες τα δικά τους παραδείγματα για σημαντικές γυναίκες από τις χώρες τους.

Αμέσως μετά συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια μέσα από τα οποία αναδείχθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, ότι και οι ίδιες ανήκουν στην κατηγορία των άξιων και γενναίων γυναικών. Η ημέρα συνεχίστηκε ευχάριστα με χειροτεχνίες και κατασκευές, φτιάχνοντας λουλούδια και στεφάνια από τσόχα καθώς και άλλα υλικά. Οι γυναίκες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή για την γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της γυναίκας.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρoγράμματος «Μετάβασις – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

caritas.gr

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian