Απονομή Πιστοποιήσεων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη

Η απονομή των Πτυχίων σε 52 ενήλικες, ωφελούμενους του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαρτίου.  Η εκδήλωση έγινε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη στους μαθητές που παρακολούθησαν τα Τμήματα Κομμωτικής, Μαγειρικής, Αισθητικής και Σχεδίου Ρούχων (πατρόν). 

Στην απονομή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Κάριτας Θεσσαλονίκης κ. Σάμι Σους, η υπεύθυνη του προγράμματος «Μετάβασις» της Κάριτας Ελλάς κ. Αναστασία Σπηλιοπούλου και η Συντονίστρια του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στη Θεσσαλονίκη κ. Δάφνη Χατζηαντωνίου.

Η εκπαίδευση αφορούσε κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων  και Μαγειρική.

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν συγχρόνως με μετάφραση και διερμηνεία, την οποία παρείχε η Κάριτας Ελλάς, για να γίνει πλήρως κατανοητή η εκπαιδευτική διαδικασία στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου και καταρτιζόμενης.

Άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Αξιοσημείωτα είναι τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι οποίοι υπογράμμισαν την προσήλωση και τη συνέπεια με την οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, εργαζόμενους και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς, σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες για τις προσπάθειες και την επιτυχία τους.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian