Η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Κάριτας Ελλάς κοντά στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική


Η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Κάριτας Ελλάς, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που η κακοκαιρία χτύπησε τη Δυτική Αττική, προκειμένου να στείλει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε πόσιμο νερό και φαγητό.

Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε άμεσα στην ανάγκη αυτή, απευθυνθήκαμε στην εταιρία 3Ε η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας, μας έκανε δωρεά 3.024 λίτρα εμφιαλωμένο νερό και μας πρόσφερε δωρεάν τη μεταφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μάνδρας. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε την 3Ε για αυτή την πρωτοβουλία.

Επιπλέον, παραγγείλαμε 1.500 σάντουιτς, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων. Τα σάντουιτς θα σταλούν το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στα Δημαρχεία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Κλιμάκιο της Κάριτας Ελλάς επιχείρησε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου να μεταβεί στην περιοχή της Μάνδρας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν λόγω της καταρρακτώδους βροχόπτωσης και της κατάστασης των δρόμων.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις Δημοτικές Αρχές, καταγράφουμε τις ανάγκες τους και είμαστε σε επαγρύπνηση και σε «κατάσταση συναγερμού» ώστε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

 

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian