Ξεκίνησε η Συνάντηση Αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών οργανώσεων "Κάριτας" της Καθολικής Εκκλησίας Ιταλίας και Ελλάδας

«Το φαινόμενο των εξ Ανατολής προσφύγων και μεταναστών, ήταν τόσο απρόοπτο και τόσο μεγάλό που ξεπερνούσε τις δυνατότητες της Καριτας αλλά κι όλης της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στην προσπάθεια της να προσφέρει κάτι ουσιώδες σε αυτό το Εθνικό πρόβλημα» ανέφερε ο Σεβασμιότατος π.Φραγκίσκος Παπαμανώλης, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, εκπονώντας το χαιρετισμό του κατά την πρώτη ημέρα της Συνάντησης Αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που θα διεξαχθεί ως τις 9 Ιουλίου. Συνεχίζοντας ανέφερε : «Ευτυχώς, η Καριτας Ελλάς βρήκε συμπαραστάτες άλλες εθνικές ευρωπαϊκές Καριτας καθώς και την Κάριτας των ΗΠΑ, οι οποίες γενναιόδωρα τη βοηθούν ώστε να μπορέσει να συμπαρασταθεί στους τόσους φτωχούς».

 
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πανοσολογιότατος π. Αντώνιος Βουτσίνος, Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτούς τους φτωχούς που καλείται να ανακουφίσει και να στηρίξει. «Φτωχοί δεν είναι μόνο όσοι πεινάνε ή στερούνται των βασικών αγαθών για τη διαβίωση τους. Φτωχοί είναι όσοι στερούνται μιας αξιοπρεπούς ζωής: οι φυλακισμένοι, οι εγκαταλελειμμένοι, οι περιθωριοποιημένοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που αναζητούν την προσωπική τους Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται ανάμεσα μας κι καλούμαστε να τους στηρίξουμε προωθώντας την αξιοπρέπεια, όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο».


Τις επόμενες ημέρες, πάντα με επίτιμο προσκεκλημένο τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Francesco Montenegro, Πρόεδρο της Caritas Italiana, θα συνεχιστούν οι εργασίες της συνάντησης με την παρουσίαση του έργου της Κάριτας Ελλάς.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian