Το Νέο Κέντρο «Ενημέρωσης, Συμβουλευτικής κι Ένταξης» της Κάριτας Ελλάς

«Νοιώθουμε ανεπιθύμητοι. Βοηθήστε μας. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι και θέλουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η καινούργια ομάδα που θα στελεχώσει το νέο Κέντρο της Κάριτας Ελλάς ξεκίνησε τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι διερμηνείς ετοιμάζονται για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης, Συμβουλευτικής κι Ένταξης στην Αθήνα που πρόκειται να λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα. «Η πρόκληση θα είναι μεγάλη αλλά, η χαρά μας να στηρίξουμε τόσες οικογένειες και τόσα άτομα είναι ακόμα μεγαλύτερη» αναφέρει η Υπεύθυνη του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Αναστασία Σπηλιοπούλου.

Οι δραστηριότητες του εν λόγω κέντρου μεταξύ των υλικών παροχών, προσβλέπουν στην ουσιαστικότερη πληροφόρηση των προσφύγων και μεταναστών που τους προηγούμενους μήνες εισήλθαν στη χώρα μας και βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω των κλειστών συνόρων. Θα παρέχεται επιπρόσθετα, κοινωνική υποστήριξη στις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις, και θα δημιουργηθούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης κι επαγγελματικής ένταξης. Για τα μικρά παιδιά, προβλέπεται χώρος ειδικά διαμορφωμένος και προσωπικό που θα ασχολείται εξ ολοκλήρου με την ψυχαγωγική απασχόλησή τους.  

Το Κέντρο Ενημέρωσης, Συμβουλευτικής κι Ένταξης θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει απευθείας υπό την αιγίδα της Κάριτας Ελλάς αλλά, συνολικά το τρίτο που λειτουργεί στην Αθήνα από την Κάριτας, καθώς η Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Αθήνας συνεχίζει το σημαντικότατο έργο της λειτουργώντας άλλα δύο παρόμοια Κέντρα.

Παράλληλα με τη λειτουργία του Κέντρου αυτού, η Κάριτας Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της στη Βόρειο Ελλάδα και στο νησί της Λέσβου υπέρ της στήριξης και βοήθειας σε όλα τα θύματα της προσφυγικής κρίσης, στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου Προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian