Κέντρο Συμβουλευτικής Κάριτας Αθήνας

Η Κάριτας Αθήνας εξυπηρετεί αδύναμους πολίτες, πρόσφυγες και μετανάστες από το 1978. Βασιζόμενη στην εμπειρία της αλλά και στη συνεχή της προσπάθεια να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, προσφέρει υπηρεσίες για την κάλυψη αναγκών προς όλους τους δικαιούχους της. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για το νέο μας πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην μείωση της έντασης και του στρες μέσω ενός Κέντρου Συμβουλευτικής που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας. Ο σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των ατόμων μέσω ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Ένα Κέντρο Συμβουλευτικής που θα προσφέρει την αίσθηση της κοινότητας για την υποστήριξη των ευάλωτων ανθρώπων.

Το πρόγραμμα στοχεύει να βοηθήσει τους ευάλωτους ανθρώπους στην πόλη μας, τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και είναι αποκλεισμένοι από το κοινωνικό σύνολο. Δεδομένης της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων του προγράμματος θα αφορά πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες. Ιδιαίτερα σημαντικό θα είναι και για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται και αυτοί σε κατάσταση ανάγκης, κυριότερα αυτοί που έχουν περισσότερο υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και υποφέρουν από ανεργία. Για το λόγο αυτό και αντιλαμβανόμενοι την ψυχολογική κατάσταση των συνανθρώπων μας το Κέντρο Συμβουλευτικής θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Ο σκοπός των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι η ενδυνάμωση, η κινητοποίηση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων καθώς και η ενθάρρυνση και διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων σε προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις.


Σκοπός μας είναι, μέσω συνεργασιών με άλλες οργανώσεις και φορείς, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων σας. Με την βοήθεια εξειδικευμένων εθελοντών σε θέματα ιατρικής φροντίδας, νομικής κάλυψης αλλά και περαιτέρω ψυχολογικής στήριξης σκοπός μας είναι να καλύψουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα αιτήματα και τις ανάγκες σας σε διάφορα ζητήματα που σας απασχολούν. Καλούμε λοιπόν, όποιον επαγγελματία, δικηγόρο, ιατρό, καθώς και ψυχολόγο ο οποίος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή και έχει τη δυνατότητα αλλά και το χρόνο να βοηθήσει δεχόμενος από εμάς παραπομπές κάποιων περιστατικών, να επικοινωνήσει μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 210-5246637 & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Με πολλή αγάπη και μεράκι όλοι εμείς έχουμε σχεδιάσει ένα ζεστό χώρο όπου θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όποιον τις έχει ανάγκη και να σταθούμε στο πλευρό του.

         Αθήνα, 16 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέντρο Συμβουλευτικής Κάριτας Αθήνας

 

                                                                                                             

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian