ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Εθελοντική αιμοδοσία, Καριτας Αθήνας: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Με σύνθημα «Είμαστε όλοι στην …ίδια ομάδα!» το Δημοτικό-Νηπιαγωγείο της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» σε συνεργασία με το Eθνικό Κέντρο Εθελοντών Αιμοδοτών  (Ε.Κ.Ε.Α.) διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, καλώντας γονείς και εργαζομένους να συμμετάσχουν στη δράση αυτή για την κάλυψη των αναγκών συνανθρώπων μας, κυρίως χωρίς οικογενειακό περιβάλλον,  που βρίσκονται σε ανάγκη και  απευθύνονται στην Κάριτας  Αθήνας ζητώντας βοήθεια.

Κάριτας Ευρώπης: «ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ»

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, στις 17 Οκτωβρίου, η Κάριτας Ευρώπης καλεί τους υποψηφίους των ευρωεκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 να θέσουν ως προτεραιότητα της προεκλογικής τους εκστρατείας την μάχη κατά της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερα...

«Ημέρα Γυναικών» κάθε Παρασκευή στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Ημέρα Γυναικών έχει καθιερώσει η Κάριτας Ελλάς, κάθε Παρασκευή 11.00-19.00, στο Κοινωνικό Κέντρο στο Νέο Κόσμο.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση των γυναικών και να τις βοηθήσει να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους.

Περισσότερα...

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, για τα 40 χρόνια Προσφοράς & Αλληλεγγύης της Κάριτας Αθήνας

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία χορωδιακής μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας Αθήνας στην ελληνική κοινωνία, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Η εκδήλωση, πέραν του εορταστικού της χαρακτήρα, αποτέλεσε ευκαιρία για τη γνωστοποίηση του έργου της Οργάνωσης στο ευρύ κοινό, την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους υποστηρικτές της και την ευαισθητοποίηση κι άλλων, συνδράμοντας ο καθένας με όποιο τρόπο επιθυμεί.

Η Χορωδία της ΕΡΤ ερμήνευσε διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Κωστή Κριτσωτάκη και συνοδεία πιάνου από τον Θάνο Μαργέτη, υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου.

Περισσότερα...

Η Κάριτας Ελλάς στην παράσταση «Άγρια Δύση»

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Το φεστιβάλ του δήμου Γλυφάδας επισκέφτηκαν η «Θεατρική Ομάδα» και η Ομάδα Εφήβων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο.

Οι ωφελούμενοι παρακολούθησαν την παράσταση «Άγρια Δύση», μια πρωτότυπη κωμωδία-γουέστερν του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία της Μπ. Μάλφα και με πρωταγωνιστές τον Γ. Σκιαδαρέση, την Μπ. Μάλφα, την Π. Πλάκα και τον Τ. Κονταράτο.

Το κρητικό γουέστερν, με φόντο τα Σφακιά, άγγιξε με χιούμορ ζητήματα όπως η οικονομική κρίση και η ανεργία, αλλά ταυτόχρονα πραγματεύτηκε και τις ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τους τα επίπεδα μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι συνοδοί έκαναν τις απαραίτητες επεξηγήσεις στους ωφελούμενους και αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση, με τους έφηβους να δηλώνουν πανευτυχείς για την απολαυστική παράσταση και ανυπόμονοι για την επόμενη εξόρμηση της ομάδας.

Η εκδρομή εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά την υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από την Κάριτας Γερμανίας.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian