ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

Κάριτας Ελλάς: Ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για δράση της Κάριτας Ελλάς

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Ρεπορτάζ της Καθημερινής για δράση της Κάριτας Ελλάς. Το ρεπορτάζ αφορά τα προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με το ΙΕΚ «Ακμή», με αφορμή την τελετή απονομής των πρώτων πιστοποιήσεων (σε 66 ωφελούμενων) που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής και η οποία εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Αποστολικός Τοποτηρητής Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας  π. Σεβαστιανός σε μήνυμα του αναφέρει:

Περισσότερα...

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών συνεχίζει να βρίσκεται η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της στην περιοχή της Μάνδρας, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει όσο μπορεί τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου αλλά και την Πέμπτη 23 του μήνα, κλιμάκιο της Κάριτας Ελλάς πραγματοποίησε αυτοψία στη Μάνδρα, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επισκέφτηκε τις γειτονιές της πόλης όπου η κατάσταση είναι απελπιστική, κατέγραψε τις άμεσες ανάγκες και προετοίμασε τις επόμενες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκαν την Πέμπτη το πρωί άλλα 5.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, ενώ την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, τέθηκαν στη διάθεση του Δήμου δύο εκσκαφείς ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια απομάκρυνσης των μπαζών, σκουπιδιών και των τόνων λάσπης που έχουν «πνίξει» τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αυλές των σπιτιών, και δύο φορτηγά που θα τα απορρίπτουν σε τοποθεσία που θα ορίσει ο Δήμος Μάνδρας.

Η Κάριτας Ελλάς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δημοτικές αρχές της περιοχής και ετοιμάζει νέες δράσεις, συμπαραστεκόμενη στο δράμα των κατοίκων της Μάνδρας. 

 

 

 

 

πηγή: Κάριτας Ελλάς

 

 

Δράσεις της Κάριτας Ελλάς στη Μάνδρα Αττικής

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Άλλη μία σημαντική δράση στη Μάνδρα Αττικής ανέλαβε η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς, θέτοντας στη διάθεση των τοπικών φορέων δύο εκσκαφείς, που συνδράμουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αυλές των σπιτιών, των τόνων μπαζών και λάσπης μετά τις φονικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών, και δύο φορτηγά που τα μεταφέρουν σε τοποθεσία που έχει υποδείξει ο Δήμος Μάνδρας. Τη συγκεκριμένη δράση χρηματοδοτεί η Κάριτας ΗΠΑ (CRS).

Περισσότερα...

Η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Κάριτας Ελλάς κοντά στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ


Η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Κάριτας Ελλάς, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που η κακοκαιρία χτύπησε τη Δυτική Αττική, προκειμένου να στείλει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε πόσιμο νερό και φαγητό.

Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε άμεσα στην ανάγκη αυτή, απευθυνθήκαμε στην εταιρία 3Ε η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας, μας έκανε δωρεά 3.024 λίτρα εμφιαλωμένο νερό και μας πρόσφερε δωρεάν τη μεταφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μάνδρας. Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε την 3Ε για αυτή την πρωτοβουλία.

Επιπλέον, παραγγείλαμε 1.500 σάντουιτς, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων. Τα σάντουιτς θα σταλούν το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στα Δημαρχεία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Κλιμάκιο της Κάριτας Ελλάς επιχείρησε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου να μεταβεί στην περιοχή της Μάνδρας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν λόγω της καταρρακτώδους βροχόπτωσης και της κατάστασης των δρόμων.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις Δημοτικές Αρχές, καταγράφουμε τις ανάγκες τους και είμαστε σε επαγρύπνηση και σε «κατάσταση συναγερμού» ώστε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

 

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian