ΚΑΡΙΤΑΣ

Ειδήσεις από τις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις της Κάριτας

«Η μουσική ενώνει» σε μία όμορφη συναυλία

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020, η χορωδία του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο πραγματοποίησε συναυλία, στο Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Χορωδία “Chorus Nova”.

Η μουσική ένωσε τις δύο χορωδίες, τις φωνές μικρών και μεγάλων, σε τραγούδια από την Ελλάδα, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν. Οι δύο χορωδίες τραγούδησαν παραδοσιακά και μοντέρνα ελληνικά τραγούδια, και έκλεισαν με τραγούδια στα νταρί, φαρσί και Ουρντού. Μέσα από τη μουσική και τους στίχους, ταξίδεψαν και γνώρισαν διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, μα κυρίως επικοινώνησαν μεταξύ τους.

Περισσότερα...

Κοπή πίτας της Κάριτας Ελλάς

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της Κάριτας Ελλάς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο Αντιπρόεδρος π. Ιωάννης Πάτσης, η Γενική Γραμματέας κ. Ελισσάβετ Ιουστινιανού – Μέρριττ, η Ταμίας κα Τακουή Μαρκαριάν και υπάλληλοι της Κάριτας Ελλάς.

Περισσότερα...

Έρανος Αγάπης Υπέρ των Σεισμοπλήκτων της Αλβανίας

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί στις Καθολικές Ενορίες της Ελλάδας « Έρανος Αγάπης» υπέρ των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην Αλβανία.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν σε κάθε Εκκλησιαστική Επαρχία θα αποσταλούν στην Κάριτας Αλβανίας ώστε να ενισχυθεί το έργο της για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, μέσω της Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας Αθήνας διοργανώνει Βραδιά του Ευχαριστώ για τους Εθελοντές

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

 

 

Περισσότερα...

Επίσκεψη στελεχών της Κάριτας Ισπανίας στην Κάριτας Αθήνας

  • Κατηγορία: ΚΑΡΙΤΑΣ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας, στην οδό Καποδιστρίου 52, πραγματοποίησε ομάδα στελεχών της Κάριτας Ισπανίας.

Η αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Ισπανίας π. Vicente Martin, τον  υπεύθυνο Προγραμμάτων της Οργάνωσης για την Ινδονησία και τη Λατινική Αμερική κ. Carluccio Giannini και την υπεύθυνη Προγραμμάτων για την Ευρώπη κα Carmen Gómez de Barreda, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο & Διευθυντή της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννη Πάτση και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της τραπεζαρίας, της διανομής ρουχισμού και τροφίμων, καθώς και στα μπάνια.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των τριών μεσογειακών Οργανώσεων της Νοτίου Ευρώπης (Ελλάδας - Ιταλίας - Ισπανίας), η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά και η προώθηση της ιδέας ανάπτυξης του επονομαζόμενου «Τουρισμού Αλληλεγγύης». Ενός προγράμματος που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες του εξωτερικού, εδώ και αρκετά χρόνια, με τη φροντίδα τοπικών Caritas και βασίζεται στην καλλιέργεια του πνεύματος εθελοντισμού, του σεβασμού στο περιβάλλον και τη φύση, αλλά και στη γνωριμία των ταξιδιωτών με τον πολιτισμό και τις κοινωνικές συνθήκες του κάθε τόπου που επισκέπτονται.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian