Επίσκεψη των νέων Θεσσαλονίκης στα Γιαννιτσά

thess_gianitsa_01

Οι προσπάθειες των προηγουμένων ετών, ευτυχώς, αποδίδουν καρπούς: Οι νέοι της Θεσσαλονίκης, μετά την ομολογουμένως εντυπωσιακή συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Μαδρίτης, συγκεντρώνονται φέτος, κάθε Σάββατο, με τη συμμετοχή 20 έως 25 νέων, στην αίθουσα της νεολαίας, συμμετέχουν ενεργά στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και διοργανώνουν στη συνέχεια την υποδοχή των ενοριτών για τον καφέ στην ενοριακή αίθουσα.

Την παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011, δεκαεπτά νέοι, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία της εθνικής εορτής, επισκεφθήκαμε την ενορία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. Με πλατύ και ζεστό χαμόγελο μας υποδέχθηκε ο εφημέριος π. Ευτύχιος Ρούσσος, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του Ναού και για την ενορία των Ελληνορρύθμων στα Γιαννιτσά. Επίσης, οι τρεις μικρές αδελφές του Ιησού μας παρουσίασαν την αποστολή και την κοινότητά τους.

thess_gianitsa_03

Τόσο ο π. Ευτύχιος όσο και οι αδελφές δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις και απάντησαν με χαρά στις απορίες μας. Ακολούθησε Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας ο επίσκοπός μας Ιωάννης στο κήρυγμά του μας εμψύχωσε με συγκινητικό λόγο. Μετά τη Θεία Λειτουργία βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και ξεναγηθήκαμε στον καταπληκτικό κήπο του Ναού.

thess_gianitsa_07 thess_gianitsa_06

thess_gianitsa_05

Ο π. Ευτύχιος και οι αδελφές μάς προσέφεραν κέρασμα και αναψυκτικά στην αίθουσα της ενορίας. Οι μικρές αδελφές του Ιησού μας έδωσαν επίσης αναμνηστικές εικόνες και βιβλία. Αφού ευχαριστήσαμε τον π. Ευτύχιο και τις αδελφές για την θερμότατη υποδοχή τους, συνεχίσαμε για τα λουτρά του Πόζαρ στην Αριδαία, όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την καταπληκτική φύση και τις εγκαταστάσεις των λουτρών, ενώ λίγοι ήταν αυτοί απόλαυσαν την πισίνα με τα ιαματικά θερμά νερά.

Στο διπλανό όμορφο χωριό Όρμα «ορμήσαμε» πεινασμένοι σε μια μικρή ταβέρνα όπου γευματίσαμε σε μια ζεστή φιλική ατμόσφαιρα. Κατά την επιστροφή μας προτείναμε στο Σεβ. Ιωάννη να μας συνοδεύσει σε επόμενη εκδρομή μας στο χιονοδρομικό κέντρο του

Καϊμάκ Τσαλάν και ο επίσκοπός μας το δέχθηκε με χαρά. Έτσι, δώσαμε το ραντεβού για την εξόρμηση αυτή τις πρώτες μέρες του 2012.

Η Γραμματέας της Ε.Κ.Ν.Ε. Θεσσαλονίκης

Σους Βαλέρια

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian