Θεσσαλονίκη : Έναρξη του ποιμαντικού έτους 2011-2012

thess_okt_01

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ ΝΤΕ ΠΩΛ

ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, κατά το εορταστικό Συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης, Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας και Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, η Καθολική Ενορία Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το καινούριο Ποιμαντικό Έτος 2011-2012.

Κατά την Ποιμαντική Χρονιά 2011 – 2012, η Ενορία μας θα διοργανώσει  μια Σύναξη της ενοριακής κοινότητας, δηλαδή μια πορεία μελέτης και συζήτησης πάνω σε ορισμένα θέματα που είναι ζωτικά για τη ζωή της κοινότητας και την αποστολή της στην πόλη και στην γύρω περιοχή. Τα τελευταία χρόνια η Ενορία μας έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει και ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. Γι’ αυτό, σε κλίμα αγάπης και κοινωνίας μεταξύ μας, θέλουμε να εξετάσουμε την κατάσταση της Ενορίας και να κάνουμε συγκεκριμένες επιλογές οι οποίες, με τη χάρη του Θεού, θα βοηθήσουν την κοινότητα για να ζει και να αναγγέλλει στον κόσμο το Ευαγγέλιο, το οποίο εμπνέει και σήμερα τη ζωή των ανθρώπων. Κάθε χριστιανική κοινότητα έχει το πρότυπό της στην κοινότητα των πρώτων χριστιανών της Ιερουσαλήμ. Διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων (2,42-47) ότι οι πρώτοι χριστιανοί ήταν αφοσιωμένοι στη διδασκαλία των αποστόλων, στη μεταξύ τους κοινωνία και στη τέλεση της Θείας Ευχαριστίας...

thess_okt_02 

Η Σύναξη της ενοριακής  κοινότητας θα είναι προσανατολισμένη σ’ αυτά τα βασικά στοιχεία. Σε πρώτη φάση, αυτά τα ουσιαστικά θέματα θα εξηγηθούν κατά τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες. Στην συνέχεια θα τα μελετήσουν οι διάφορες οργανώσεις και οι γλωσσικές ομάδες της ενορίας. Τέλος, τα αποτελέσματα θα συζητηθούν από το πλήρωμα της Ενορίας, το οποίο θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στον Εφημέριο και στο Ενοριακό Συμβούλιο για το ποιμαντικό προγραμματισμό των δράσεων για τα ερχόμενα χρόνια.

 

thess_okt_03 thess_okt_04

Την παραμονή αυτής της σημαντικής ημέρας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου,  ο Σεβασμιότατος Ιωάννης ευλόγησε τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, οι οποίοι, μετά την ξεκούραση των διακοπών,  ξεκίνησαν το καινούριο Κατηχητικό Έτος και τις συντονισμένες δραστηριότητές τους. Μια σαρανταριά νέων και εφήβων άλλα και μία σαρανταριά παιδάκια του Κατηχητικού  ήρθανε στον ενοριακό ναό μαζί με τους γονείς τους και λάβανε μέρος σε αυτήν την χαρούμενη τελετή. Στην συνέχεια, όλοι μοιραστήκανε σε ομάδες για μια μικρή συζήτηση με τους κατηχητές και τους υπευθύνους. Τέλος, σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, όλοι κεραστήκανε από  ένα ρόφημα που τους πρόσφερε η Ενορία.   

 

thess_okt_05

 

Την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη (26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου), έλαβε χώρα στην ενοριακή αίθουσα ένα Σεμινάριο εμψύχωσης με γενικό θέμα: Δραστηριότητα της Κάριτας – Ευαγγελισμός δια μέσου της υπηρεσίας των φτωχών. Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Πατέρας Ανδρέας Βουτσίνος, πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας. Στο Σεμινάριο πήρανε μέρος οι εκπρόσωποι της Κάριτας Κερκύρας (μαζί με τον Πατέρα Νίκο), της Κάριτας Βόλου (μαζί με τον Πατέρα Σιμονέλ) και της Κάριτας Θεσσαλονίκης (μαζί με τον Πατέρα Μάρεκ, πρόεδρο, και τον Πατέρα Γιάννους, εφημέριο) επίσης μερικά μέλη της Λεγεώνας της Μαρίας, του Ομίλου Άγιος  Βικέντιος καθώς και άλλοι ενορίτες από την Θεσσαλονίκη. Ο Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης χαιρέτησε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τις θεολογικές βάσεις της χριστιανικής αγάπης, δηλαδή της Κάριτας.

 

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian