Βόλος : 16 παιδιά έλαβαν το Μυστήριο του Χρίσματος

vol_190711

Καθολική Εκκλησία Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου Βόλος

3 Ιουλίου 2011: Μεγάλη μέρα για την ενοριακή μας κοινότητα, 16 παιδιά έλαβαν κατά την Θεία Λειτουργία το Μυστήριο του Χρίσματος. Χρόνια πολλά είχε να γιορτάσει η Ενορία μας ένα τέτοιο γεγονός, και είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπός μας, Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης, έρχεται να χορηγήσει στα παιδιά της Ενορίας μας το Μυστήριο αυτό. Χαρά για τον ίδιο, για τον εφημέριό μας π. Παύλο, για τα παιδιά, για όλους εμάς. Στολισμένη η εκκλησία. Κατανυκτική και συγκινητική η όλη Τελετή. Η συμπαθής Αδελφή Βικτώρια, λάμπρυνε την τελετή μας και βοήθησε όλο το εκκλησίασμα να προσευχηθεί και να συμμετάσχει ενεργά στην ιεροτελεστία.

Είθε το Άγιο Πνεύμα, που επικαλεστήκαμε με θέρμη, να ενισχύει την πίστη μας στο Χριστό και να μας βοηθήσει να δίνουμε τη μαρτυρία της Χριστιανικής μας πίστης, όπως τονίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό μας κατά την ομιλία του και όπως προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, στο επίπεδό τους, κατά τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας αυτή τη χρονιά του κατηχητικού. Ο ανάδοχος, πίσω από κάθε παιδί το παρουσιάζει στον επίσκοπο και είναι εκείνος που το στηρίζει αλλά και εκείνος που το οδηγεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

vol_190711_2

Την παραμονή, ο Σεβασμιότατος και ο Εφημέριός μας εξομολόγησαν τα παιδιά. Η Καινή Διαθήκη που μοιράστηκε στο τέλος της τελετής, να είναι για τα παιδιά Λόγος και Τροφή στην καθημερινή ζωή τους για να ακτινοβολούν την αγάπη του Θεού.

Ένα πλούσιο κέρασμα, προσφορά των οικογενειών, συγκέντρωσε όλο το εκκλησίασμα στο προαύλιο του Ναού.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ενορία μας αυξάνει: αρχές Ιουνίου τέσσερα αδέλφια έλαβαν το βάπτισμα, στις αρχές της χρονιάς 4 παιδιά έκανα την πρώτη Κοινωνία, αργότερα 2 ενήλικες, γονείς παιδιών που συχνάζουν στο κατηχητικό, έλαβαν το βάπτισμα σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Οι ευχαριστίες μας προς το Θεό! Να μένει πάντα κοντά μας.

Αδ. Αικατερίνη Περρή

Κατηχήτρια

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian