Ποιμαντική Επίσκεψη στις Καθολικές Εκκλησίες Λάρισας και Βόλου

larisa_volos_2

Οι συνάξεις του Ενοριών του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν με την ποιμαντική επίσκεψη στην Λάρισα και στο Βόλο. Στην πρώτη ο Επίσκοπος μαζί με τον εφημέριο του Βόλου π. Παόλο Περάτσο και τον λειτουργό της Εκκλησίας π. Σιμονέλ, τέλεσαν την Θεία Ευχαριστία το απόγευμα της 26ης Μαρτίου 2011. Η Εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από την πολυεθνική καθολική κοινότητα της Λάρισας και της γύρω περιοχής. Το εντυπωσιακό σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι, μολονότι οι έλληνες είναι ελάχιστοι, η Θεία Λειτουργία τελείται πάντοτε μόνο στα Ελληνικά. Όλο το εκκλησίασμα μετέχει ψέλνοντας εκκλησιαστικούς ύμνους στα ελληνικά και απαντώντας στην ελληνική γλώσσα τα λειτουργικά κείμενα.

larisa_volos_4

larisa_volos

Άλλη εντυπωσιακή διαπίστωση είναι η πληθώρα των μικρών παιδιών που πριν από τη λειτουργία συμμετέχουν στην κατήχηση και σε άλλες δραστηριότητες. Πριν από τη Θεία λειτουργία τελέστηκε το μυστήριο της Μετάνοιας, όπου ο Επίσκοπος Σεβ. π. Ιωάννης Σπιτέρης και οι δύο ιερείς άκουσαν την εξομολόγηση πολλών πιστών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να προετοιμαστούν για τις εορτές του Πάσχα. Στο τέλος της Λειτουργίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Εκκλησίας, ακολούθησε μια αδελφική «Αγάπη». Οι πιστοί θέλησαν να μοιραστούν με όλους τα διάφορα νηστίσιμα εδέσματα που έφεραν, αντιπροσωπευτικά των χωρών καταγωγής τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ακούραστο π. Σιμονέλ και στους συνεργάτες του.

Την επομένη, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, ο Επίσκοπος επισκέφτηκε τον Ενοριακό Ναό του Βόλου. Και εδώ, και παρά της αλλαγής της ώρας και την εξόρμηση του τριημέρου, είχαμε μια καλή συμμετοχή πιστών στην Θεία Ευχαριστία. Η Σύναξη άρχισε με τις Λιτανείες των Αγίων, την ευλογία του νερού και το ραντισμό των πιστών. Τη Λειτουργία συνόδευσε η μικρή αλλά αποτελεσματική χορωδία του Ναού. Ωστόσο, το αποκορύφωμα της όλης τελετής ήταν η χορήγηση της Πρώτης Κοινωνίας σε τρία παιδιά της Ενορίας. Στο τέλος της Λειτουργίας, οι πιστοί μοιράστηκαν ένα πλούσιο κέρασμα.

larisa_volos_3

Η τοπική ΚΑΡΙΤΑΣ του Βόλου ξενάγησε τον Επίσκοπο στους νέους χώρους όπου δέχονται τους αναγκεμένους αδελφούς τρεις φορές την εβδομάδα και τους προσφέρουν είδη ρουχισμού και τρόφιμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον εφημέριο π. Πάολο για την όλη ποιμαντική του μέριμνα.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian