Αποστολικό Βικαριάτο Θεσ/νίκης

2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια “ΜΑΖΙ …. Επενδύουμε στο γάμο μας”

Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, το Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019, στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Mediterranean Village Spa στην παραλία Κατερίνης, η 2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια. Η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ενενήντα (90) περίπου ζευγάρια προερχόμενα από την Ορθόδοξη, την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία. Η 2η Διαχριστιανική Συνάντηση για την Οικογένεια είχε ως τίτλο: «ΜΑΖΙ …. Επενδύουμε στο γάμο μας»

Περισσότερα...

Κατασκήνωση του κατηχητικού του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Σάββατο 16 έως και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018)

Τριάντα (30) παιδιά από το ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ της Θεσσαλονίκης, επτά (7) παιδιά από την ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ και οκτώ (8) νέοι από την ΕΚΝΕ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο των Πατέρων Λαζαριστών στην Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης για την, καθιερωμένη πλέον, θερινή κατασκήνωση του Κατηχητικού, που έλαβε χώρα από το Σάββατο  16 έως και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Όλοι οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία, τη χαρά και την ευτυχία να απολαύσουν μια καταπληκτική και άψογα οργανωμένη κατασκήνωση, η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη για όλους όσοι μετείχαν στην κατασκήνωση.

Περισσότερα...

Ποιμαντική επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης

 

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Πρέσβης του Πάπα στη Ελλάδα, η Α.Ε. ο Αποστολικός Νούντσιος στη χώρα μας Σεβ.τος Savio Hon TaiFai, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί - στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τις εκκλησιαστικές μας επαρχίες – το Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης. Η αφορμή δόθηκε με την ευκαιρία της πανηγύρεως της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, προστάτιδας του Καθεδρικού Καθολικού Ναού της πόλης.

Περισσότερα...

Λάρισα: Εορτή της «Ευσπλαχνίας του Θεού»

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ

 «ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με μεγάλη επισημότητα και συμμετοχή πιστών, πανηγύρισε ο Καθολικός Ναός της Λάρισας. Έχουμε ξαναγράψει πως ο ιερός αυτός Ναός που είναι αφιερωμένος στην Ιερά Καρδία του Ιησού, πανηγυρίζει με Επισκοπικό Διάταγμα τη δεύτερη Κυριακή του Πάσχα, την Κυριακή δηλαδή που λειτουργικά η Εκκλησία μας εορτάζει την Ευσπλαχνία του Θεού. Αντίστοιχα την ίδια Κυριακή οι πιστοί της ανατολικής παράδοσης τιμούν την Κυριακή του Θωμά. Φέτος η Εκκλησία της Λάρισας είχε μία διπλή αιτία χαράς και πανηγύρεως. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι αφιερωμένη στο Μυστήριο του Θεού – Ευσπλαχνία και στη συνέχεια γιατί η φετινή εορτή συμπίπτει με τη χορήγηση του Μυστηρίου του Χρίσματος στα παιδιά της Ενορίας που με ιδιαίτερη αγάπη είχε προετοιμάσει ο Λειτουργός π. Κρίστιαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian