Τήνος : Συνάντηση Γονέων των παιδιών της 26ης ΠΗΝ

wyd-2011-jmj-madrid

Τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Αντώνιος» στην Παλλάδα της Χώρας, συνάντηση των γονέων και των παιδιών που θα λάβουν μέρος στην 26η ΠΗΝ.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι γονείς των νέων για την 26η ΠΗΝ στη Μαδρίτη και να διαπιστώσουν ότι δεν πρόκειται για μία εκδρομή στο εξωτερικό αλλά για ένα μακρινό προσκύνημα που αφορά περισσότερο στο εσωτερικό των νέων.

Οι νέοι που συμμετέχουν σε αυτή τη συνάντηση έχει αποδειχθεί ότι επιστρέφουν πίσω με πολλές χρήσιμες εμπειρίες καθώς έχουν τη χαρά να γνωρίσουν μια καθολική νεολαία η οποία συνάζεται γύρω από τον Άγιο Πατέρα, τον Πάπα, ώστε να στηριχτούν πνευματικά από εκείνον και να ριζωθεί η αγάπη τους στο Χριστό για να γίνει μία αγάπη χωρίς σύνορα, όπως αυτή που μας ζητά ο Χριστός.

Προσκλήθηκε και έφθασε από τη Σύρο ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης της νεολαίας, αδ. Φραγκίσκος Βαρθαλίτης.

Την όλη συνάντηση διεύθυνε η θεολόγος Μαρία Δελασούδα, υπεύθυνη του Γραφείου της Αρχιεπισκοπής μας για την ποιμαντική της νεολαίας.

Ο Εκκλησιαστικός Παραστάτης της νεολαίας παρουσίασε την όλη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα, από μέρους της Συνοδικής Επιτροπής για τη νεολαία και ειδικά από την ειδική ομάδα προετοιμασίας της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πραγματοποιήθηκαν ήδη δέκα συγκεντρώσεις προετοιμασίας των νέων και αφιερώθηκαν περισσότερο στην ουσία τους θέματος της 26ης ΠΗΝ, παρά στα πρακτικά θέματα που και αυτά όμως εξετάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια.

Την Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν 186 άτομα και οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν θα είναι 187. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αδ. Φραγκίσκος δεν πρόκειται για μια εκδρομή στο εξωτερικό αλλά για ένα παγκόσμιο προσκύνημα των Καθολικών νέων για να συναντήσουν το Χριστό και να ριζωθούν στην αγάπη Του.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία μεταφέρει σ’ αυτή την παγκόσμια συνάντηση της Καθολικής νεολαίας την κοινή Καθολική πίστη που έχουν και όλοι οι άλλοι νέοι, έχοντας το δικό της τρόπο έκφρασης αυτής της πίστης που έχει τις ιδιαιτερότητες του Έλληνα Καθολικού Χριστιανού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος, ο οποίος εξήγησε τη μεγάλη σημασία που έχει για την τοπική μας Εκκλησία η συμμετοχή των νέων από όλα σχεδόν τα νησιά που την αποτελούν. Οι 32 νέοι και νέες είναι οι ελπίδες μας για το μέλλον της Εκκλησίας και αυτό το μέλλον θα είναι τόσο καλύτερο όσο περισσότερο το ετοιμάζουμε σήμερα.

Τέλος η Μαρία Δελασούδα έδωσε όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες τόσο για την αναχώρηση και το ταξίδι όσο και για την παραμονή της αντιπροσωπείας στη Μαδρίτη. Από όσα είπε αποδείχθηκε ότι όλα είναι τέλεια οργανωμένα από την ειδική Επιτροπή της Ελληνικής αντιπροσωπείας και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε τα 186 μέλη της αντιπροσωπείας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος να ωφεληθούν τα μέγιστα από τη συμμετοχή τους στην ΠΗΝ. Αυτή είναι και η ευχή όλων μας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την προβολή εικόνων από τις προηγούμενες ΠΗΝ και από την όλη διαφήμιση που γίνεται για την προσεχή.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, και με την επιστροφή των νέων μας οι γονείς τους να διαπιστώσουν ότι τα όποια έξοδα δεν πήγαν χαμένα. Επέστρεψαν, με άλλο τρόπο, στην οικογένειά τους και στην μεγαλύτερη οικογένεια που είναι η Εκκλησία.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian