Αρχ/σκοπή Νάξου-Τήνου

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου

tinosnx-mhtrop

Τήνος: Διπλή γιορτή στο Μοναστήρι

Το απόγευμα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Ουρσουλινών μοναχών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου, τελέστηκε μια διπλή γιορτή: Η επέτειος της ίδρυσης του μοναχικού τάγματος των Ουρσουλινών Μοναχών και η εορτή της νεολαίας προς τιμήν του Προστάτη της Χριστού Βασιλέα.

Ήταν μια διαφορετική γιορτή από τις συνηθισμένες και όλα έγιναν ενώπιον του εκτεθειμένου πάνω στην Αγία Τράπεζα Παναχράντου Μυστηρίου.

Το Παρεκκλήσιο και ο χώρος έξω από αυτό ήταν πλήρης από πιστούς που έφθασαν να γιορτάσουν τη διπλή αυτή γιορτή. Δυστυχώς η απουσία των νέων έδωσε άλλη μορφή στην όλη ιεροτελεστία. Τη μορφή της προσευχής των ενήλικων πιστών που προσεύχονται για τους νέους και τις νέες, που ενώ είχαν ενημερωθεί από τον Εκκλησιαστικό τους Παραστάτη π. Ιωάννη Σκλάβο, δεν ανταποκρίθηκαν ή μάλλον δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν διότι πολλοί από αυτούς που ανήκουν σε διάφορα αθλητικά σωματεία είχαν αγώνα  στην Τήνο ή εκτός Τήνου.

Περισσότερα: Τήνος: Διπλή γιορτή στο Μοναστήρι

Τήνος: Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα


Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου. Τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς που εργάζονται στην Τήνο, ο Επαρχιακός των Πατέρων του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου π. Ερνέστος και ο π. Μάρκος Βιδάλης του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών.

Περισσότερα: Τήνος: Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα

Η Τήνος Πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας

 

Η Μοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Αδελφών πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας και των συντροφισσών της το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018. Η παρουσία των ευλαβών και φίλων των αδελφών ήταν εντυπωσιακή και έφθασαν και από την πόλη αλλά και από τα χωριά για να ευχαριστήσουν το Θεό για όσα μεγαλεία έκανε και κάνει ο Θεός στην τοπική μας Εκκλησία μέσω του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Αδελφών που για αιώνες εργάστηκαν τόσο στο νησί της Νάξου όσο και στο νησί της Τήνου, όπου και ακόμη εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις και τα χαρίσματα η μοναδική αδελφή Θηρεσία.

Περισσότερα: Η Τήνος Πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Ούρσουλας
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian