Αρχ/σκοπή Νάξου-Τήνου

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου

tinosnx-mhtrop

Πανηγύρισε ο μοναστηριακός Ναός του Αγίου Φραγκίσκου στην περιοχή Μέση της Τήνου

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019 πανηγύρισε  ο Μοναστηριακός Ναός του Αγίου Φραγκίσκου  στην περιοχή Μέση της Τήνου. Τελέστηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του: ο υπεύθυνος του Ναού π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο Εφημέριος και υπεφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας  Στενής π. Φερνάνδος  Bravo και π. Ιωσήφ Rossi, ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος και ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης π. Μάρκος Βιδάλης.

Περισσότερα: Πανηγύρισε ο μοναστηριακός Ναός του Αγίου Φραγκίσκου στην περιοχή Μέση της Τήνου

Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 ημέρα της Πανηγύρεως η Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 6 το απόγευμα στην οποία συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου.  Συμμετείχαν πολλά λαϊκά μέλη της Εκκλησίας μας, όπως επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού και άλλων θεσμών του νησιού. Συμμετείχε επίσης μία αντιπροσωπεία από την Ενορία Κινίου Σύρου με επί κεφαλής τον  εφημέριο π. Ανδρέα. Με τον Αρχιεπίσκοπό μας συλλειτούργησαν όλοι οι εφημέριοι της Τήνου. 

Περισσότερα: Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου

Τήνος: Το απλό και ταπεινό είναι πάντα όμορφο

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική μας Εκκλησία έζησε στιγμές ομορφιάς μέσα από ένα διπλό πανηγυρικό εορτασμό στον παραδεισένιο κήπο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου.

Από καιρό είχε κυκλοφορήσει η πρόσκληση από την ομάδα των Λουτρών, της οποίας εμπνευστής και ψυχή είναι η αδ. Θηρεσία, η οποία καλούσε τους φίλους της Αγ. Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, των αδ. Ουρσουλινών και των Λουτρών, σ’ ένα διπλό πανηγυρικό εορτασμό. Πρώτα σ’  ένα μικρό και απέριττο και ταπεινό παρεκκλήσιο της  Αγίας Θηρεσίας και στη συνέχεια στο ιστορικό Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου της πρώην Μονής Ουρσουλινών των Λουτρών Τήνου, που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο, όπου τελέστηκε και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα: Τήνος: Το απλό και ταπεινό είναι πάντα όμορφο

Τήνος: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας του Ροδαρίου

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019,  στις 8 το βράδυ τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο  π. Νικόλαο. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν: ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής  μας π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης π. Νίκος Ψάλτης, ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος, ο εφημέριος και υπεφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Στενής π. Φερνάνδος και π. Ιωσήφ.

Περισσότερα: Τήνος: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας του Ροδαρίου

Πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Ταραμπάδο Τήνου

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός Αγίου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο της Τήνου.  Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός. Το πρωί της ημέρας της εορτής και πανήγυρης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του ο εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Σκλάβος και ο εφημέριος του Κτικάδου π. Γεώργιος Ανδριώτης. Η συμμετοχή των ενοριτών ήταν καθολική και των φιλέορτων πολύ καλή.

Περισσότερα: Πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Ταραμπάδο Τήνου
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian