Αρχ/σκοπή Νάξου-Τήνου

Ανακοινώσεις και Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου

tinosnx-mhtrop

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων

 

Το μεσημέρι της 24ης Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης της ιεραρχίας – Εφημερίων.

Το πρωί τελέστηκε η θεία Λειτουργία στο Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου στην οποία προήδρευσε ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος Σάβιος με την ευκαιρία που το μοναχικό τάγματα στο οποίο ανήκει τόσο ο ίδιος όσο και ο εισηγητής των εργασιών αυτής της Συνάντησης π. Fabio Atard, γιόρταζε την Παναγία με τον τίτλο: «βοήθεια των Χριστιανών».

Περισσότερα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Συνάντησης Ιεραρχίας – Εφημερίων

Τήνος: Η πρώτη ημέρα της συνάντησης Ιεραρχίας- Εφημερίων

 

Χθες το απόγευμα ώρα 16.00 άρχισαν οι εργασίες με τέλεση της Θείας Λειτουργίας Ιεραρχών και εφημερίων στον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου. Στη θεία λειτουργία προΐστατo ο τοπικός Ιεράρχης, Σεβασμιότατος π. Νικόλαος.

Στις 17.30 τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στο χώρο των εργασιών και στις 18.00 άρχισαν οι εργασίες της Συνάντησης.

Περισσότερα: Τήνος: Η πρώτη ημέρα της συνάντησης Ιεραρχίας- Εφημερίων

Τήνος: Η Προσευχή μας για τις εκκλησιαστικές κλήσεις και την επιτυχία των τελειοφοίτων στις πανελλήνιες

 

Την Τέταρτη Κυριακή του Πάσχα που είναι και η παγκόσμια ημέρα προσευχής για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις, η Εκκλησία της Τήνου προγραμμάτισε την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου.

Στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας και λειτούργησαν μαζί του: ο εφημέριος του Ναού π. Μάρκος Φώσκολος, ο εκκλησιαστικός παραστάτης της νεολαίας Τήνου π. Ιωάννης Σκλάβος και ο π. Μάρκος Βιδάλης που αυτό το χρόνο υπηρετεί στην Εκκλησία της Τήνου, συμμετείχαν αρκετοί ενορίτες και αντιπροσωπεία της νεολαίας της Εκκλησίας μας.

Περισσότερα: Τήνος: Η Προσευχή μας για τις εκκλησιαστικές κλήσεις και την επιτυχία των τελειοφοίτων στις...

Τήνος: Η Εαρινή Πανήγυρη της Βρυσιώτισσας

 

 

 Με μεγάλη συρροή ευλαβών της Παναγίας και φιλέορτων, από όλο το νησί και τα χωριά της Τήνου, αλλά και από Αθήνα και Σύρο τελέστηκε η εαρινή πανήγυρη στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, Παναγίας της Βρυσιώτισσας στην Τήνο. Είναι γνωστό ότι το Προσκύνημα της Βρυσιώτισσας, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους  ευλαβείς της Παναγίας, πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο: Τον Δεκαπενταύγουστο, εφόσον είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου επειδή όλος ο μήνας Μάιος είναι αφιερωμένος από την Εκκλησία στην Παναγία.

Περισσότερα: Τήνος: Η Εαρινή Πανήγυρη της Βρυσιώτισσας
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian