Σύρος: Εορτή Αγίου Ιακώβου

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, η Ενορία του Αγίου Ιακώβου τίμησε μέσα σε πανηγυρική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα τον προστάτη της Απόστολο Άγιο Ιάκωβο.

Στις 7.30 το απόγευμα τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου, Θήρας, Κρήτης π. Πέτρος Στεφάνου και συλλειτούργησαν μαζί του ο Βικάριος της Επισκοπής Σύρου και Εφημέριος Μάννα-Αγίου Ιακώβου π. Αντώνιος Βουτσίνος και ο Εφημέριος Ευαγγελιστρίας Ερμουπόλεως π. Νίκος Ρούσσος.

Ευλαβείς πιστοί από όλες τις Ενορίες της Σύρου αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που κάνουν τις διακοπές τους στη Σύρο, γέμισαν τον Ιερό Ναό θέλοντας τα προσευχηθούν στον δυναμικό και «απλό» Απόστολο του Χριστού Άγιο Ιάκωβο.

Χορωδία ήταν όλο το Εκκλησίασμα, το οποίο με συγκίνηση και Πίστη έψαλλε τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του είπε: Link: Το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν από την Ευλογία του, ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε και τον Εφημέριο π. Αντώνη αλλά και όλους τους λαϊκούς οι οποίοι τον βοηθούν, ώστε να φέρει σε πέρας τις πολλές υποχρεώσεις της Ενορίας και ευχήθηκε να έχουμε Υγεία ώστε και του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εκεί.

Ακολούθησε η Ευλογία του, και ο ασπασμός της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ιακώβου, τόσο από εκείνον, όσο και από τους Ιερείς και όλο το Εκκλησίασμα.

Στην είσοδο του Ιερού Ναού μέλη της Ενορίας προσέφεραν το καθιερωμένο μικρό κέρασμα με λουκούμι, μαστίχα και αναψυκτικά. Έτσι μπορέσαμε να ανταλλάξουμε ευχές Υγείας (κυρίως) ώστε να μπορέσουμε όλοι με τη βοήθειά Του να είμαστε και τον Ιούλιο του 2020 εκεί!!!

Άγιε Ιάκωβε

Πιστέ Απόστολε του Χριστού

Σπορέα Θείας Χάριτος

Την Πίστη μας διατήρησε

Και την Ελπίδα φώτισε!!!

 

                                       Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian