Επισκοπή Σύρου

Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

LINK: Ιστοσελίδα Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ansyrin_ansyr

Με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, η Τοπική Εκκλησία της Σύρου γιόρτασε τα 25 χρόνια ιεροσύνης δύο ποιμένων της

Στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης, εκεί όπου πριν από 25 ακριβώς χρόνια έλαβε χώρα η  χειροτονία τριών νέων ιερέων, του π.Ιωάννη Ασημάκη, του π.Ιωσήφ Πρίντεζη και του π.Πέτρου Στεφάνου, η τοπική μας Εκκλησία, με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, εόρτασε την επέτειο της ιεροσύνης του Σεβασμιότατου Επισκόπου μας Πέτρου και του εφημερίου των Ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού π.Ιωσήφ.

Ο π. Ιωάννης Ασημάκης διακονεί σήμερα  την εκκλησία του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος, προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος Πρίντεζης, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου π.Πέτρος Στεφάνου, οι ιερείς της Σύρου και οι Ιερομόναχοι Πατέρες Καπουκίνοι. Παρόντες ήταν επίσης ο  π.Ανδρέας Βουτσίνος και ο π. Ιωάννης Πάτσης του ιερού κλήρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και οι  Ιερομόναχοι Ιησουίτες π. Γαβριήλ Μαραγκός και π. Σεβαστιανός Φρέρης.

η συνέχεια εδώ...

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα 25 έτη από την Ιερατική Χειροτονία τoυ Σεβασμιωτάτου Επισκόπου π. Πέτρου και του π. Ιωσήφ Πρίντεζη

 

Στις 15 Ιουλίου 2020 συμπληρώνονται 25 έτη από την Ιερατική Χειροτονία τoυ Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας  π. Πέτρου και  του π. Ιωσήφ  Πρίντεζη, Εφημέριου των Ενοριακών Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού, στην Άνω Σύρο.
 
Καλούμε τους πιστούς στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο θα τελεστεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης, στα Χρούσσα, για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλες τις ευλογίες που χορήγησε στους ίδιους και στην Εκκλησία με την κλήση τους στην Ιεροσύνη και να ικετεύσουμε την Παναγία, να τους συνοδεύει πάντοτε με τη μητρική της παρουσία.
 
Για την τελετή δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
 
Από τη Γραμματεία της Καθολικής Επισκοπής Σύρου

Τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις της Μ. Εβδομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα των τοπικών εκκλησιών μας

 
Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μας,
 
        Ο Κύριος τις ημέρες αυτές υπενθυμίζει σε όλους μας: «Όπου βρίσκονται συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά μου, εκεί είμαι κι εγώ ανάμεσά τους» (Μτ. 18,19). Δεν είναι η ποσότητα που δημιουργεί την Εκκλησία, είναι ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, συναθροίζει και ενώνει στον Εαυτόν του όλους τους Βαπτισμένους, κυρίως αυτούς που συμμετέχουν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, αλλά επίσης και όλους τους ανά τον κόσμο διασκορπισμένους πιστούς. Όλη η Θεία Λατρεία αποτελεί έργο ολόκληρης της Εκκλησίας, όταν τελούμε το «Έργο του Θεού» (τη Θεία Λατρεία), είναι όλη η Εκκλησία που δοξάζει, που ευχαριστεί, που ικετεύει το Θεό.
        Αυτό θα το νιώσουμε ιδιαίτερα και κατά το φετινό Πάσχα, το οποίο καλούμαστε να βιώσουμε με την ίδια πίστη, αλλά με διαφορετικό τρόπο.
 Για να σας βοηθήσουμε σε αυτόν το διαφορετικό τρόπο έχουμε προγραμματίσει, οι παρακάτω ιεροτελεστίες να μεταδοθούν από τον τηλεοπτικό σταθμό SYROS TV1, καθώς και διαδικτυακά στο www.syrostv1.gr ως εξής:
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Ευλογία των Βαΐων και Θεία Λειτουργία
Ενοριακός Ναός Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης Σύρου
10.00 π.μ. και 6.00μ.μ.
 
 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου
Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου
6.00μ.μ.
 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ακολουθία των Παθών
Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου
6.00μ.μ.
 
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Πασχαλινή Αγρυπνία και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία
Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου
8.30μ.μ.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αναμετάδοση Πασχαλινής Αγρυπνίας
10.00 π.μ.
 
Αδελφοί και αδελφές μας,
Καλή δύναμη, κουράγιο, υπομονή και προπάντων προσευχή, ώστε ο Αναστημένος Χριστός να μας ελεήσει και να μας βοηθήσει να γιορτάσουμε με το φετινό Πάσχα, το πέρασμα από την αμαρτία στη χάρη Του και από τη θλίψη μας στη χαρά Του.
 
Κυκλάδες 09/4/2020
Καλό Πάσχα
Οι επίσκοποί σας
 
+Νικόλαος        και           + Πέτρος

Σύρος: Επιστολή του Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης, σεβ. Πέτρου

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΣΥΡΟΥ– ΘΗΡΑΣ - ΚΡΗΤΗΣ
Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο

Αριθ. Πρωτ : 49/2020

Ερμούπολη 16.03.2020

Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα των Εκκλησιαστικών μας Επαρχιών

Περισσότερα: Σύρος: Επιστολή του Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης, σεβ. Πέτρου
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian