Επισκοπή Σύρου

Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

Ιστοσελίδα Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ansyrin_ansyr

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Του Σεβασμιοτάτου π. Πέτρου,

Καθολικού Επισκόπου

Σύρου, Θήρας και Κρήτης

  Χριστούγεννα 2019

 

«Αν ο σπόρος του σιταριού που θα πέσει στο πέσει στο χώμα δεν πεθάνει, αυτός μένει μόνος του. Αλλά, αν πεθάνει, τότε φέρνει πολύ καρπό!» (Ιω 12,24).

Περισσότερα: Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας Κρήτης

Η τοπική Εκκλησία της Σύρου υποδέχθηκε τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Λεονάρντο Σάντρι

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, η τοπική εκκλησία της Σύρου υποδέχθηκε τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο LEONARDO SANDRI, στη σύντομη επίσκεψή του στη Σύρο, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ελλάδα, ως προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες.

Περισσότερα: Η τοπική Εκκλησία της Σύρου υποδέχθηκε τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο Λεονάρντο Σάντρι

Σύρος: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και ο φετινός Εορτασμός της Παναγίας της Φανερωμένης

Η οκταήμερη προετοιμασία για την πανήγυρη  της Παναγίας Φανερωμένης, κορυφώθηκε με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, μέσα στον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, εξαιτίας πρόσκαιρης βροχόπτωσης.

Περισσότερα: Σύρος: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε και ο φετινός Εορτασμός της Παναγίας της Φανερωμένης

Σύρος: Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης

«Τι σημαίνει σήμερα να είσαι άγιος;»

Στις 19 Μαρτίου 2018 ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε την Αποστολική Παραίνεση «Να χαίρεστε και να αγάλλεστε», το περιεχόμενο της οποίας αφορά την κλήση στην αγιοσύνη μέσα στο σύγχρονο κόσμο. Πράγματι, τι σημαίνει σήμερα να είσαι άγιος; Είναι δύσκολο; Είναι προνόμιο για λίγους; Είναι εφικτό; Και πόσα άλλα ακόμη ερωτήματα που μπορούν να εγερθούν από τον καθένα, γύρω από αυτό το κάλεσμα.

Γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος σ΄αυτήν την Αποστολική Παραίνεση: «Ο Κύριος ζητάει τα πάντα, και αυτό που προσφέρει είναι η αληθινή ζωή, η ευτυχία για την οποία πλαστήκαμε. Ο Κύριος μας θέλει αγίους και περιμένει από εμάς να μην αρκούμαστε σε μια μέτρια, συμβιβαστική και φτηνή ύπαρξη.

Ο Κύριος διάλεξε τον καθένα από μας “για να γίνουμε άγιοι και αψεγάδιαστοι στην τελική κρίση”(Εφ.1,14).

Μου αρέσει να βλέπω την αγιοσύνη στον λαό του υπομονετικού Θεού: Στους γονείς που μεγαλώνουν με πολλή αγάπη τα παιδιά τους, στους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται για να φέρουν το ψωμί στο σπίτι, στους αρρώστους, στις ηλικιωμένες μοναχές που συνεχίζουν να χαμογελούν.

         Αυτή είναι πολλές φορές η αγιοσύνη “της διπλανής πόρτας”, αυτών που ζουν κοντά μας και είναι μια αντανάκλαση της παρουσίας του Θεού, ή για να χρησιμοποιήσω μιαν άλλη έκφραση, “η μεσαία τάξη αγιοσύνης”.

Για έναν χριστιανό, δεν είναι δυνατό να σκεφτεί την αποστολή του πάνω στη γη χωρίς να την αντιλαμβάνεται ως μια πορεία αγιοσύνης, διότι “αυτό πράγματι είναι το θέλημα του Θεού: ο αγιασμός μας” (Α’ Θεσ.4,3)».

Αυτό το δώρο του «αγιασμού» για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα ζητήσουμε φέτος στην Εορτή της Φανερωμένης.

Κατά το οκταήμερο προσευχής και προετοιμασίας, θα κάνουμε μια πνευματική πορεία για να εμβαθύνουμε αυτό το κάλεσμα στην αγιοσύνη, με την βοήθεια του ιεροκήρυκα.   

 

Πρόγραμμα Οκταήμερης Εορτής Παναγίας Φανερωμένης 2019

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian