Επισκοπή Σύρου

Ειδήσεις από την Καθολική Επισκοπή Σύρου

Ιστοσελίδα Καθολικής Επισκοπής Σύρου

ansyrin_ansyr

Σύρος: Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης. Πρόγραμμα Οκταημέρου

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

 

«Σωτηρία των ασθενών, ικέτευε για μας»

 

Στις λιτανείες της Παναγίας συναντούμε αυτή την όμορφη ικεσία: «Σωτηρία των ασθενών, ικέτευε για μας».

Και πράγματι, πόσες φορές εμείς οι Συριανοί, και όχι μόνο, προστρέχουμε με μεγάλη εμπιστοσύνη την ώρα της ασθένειας, στο λόφο της Φανερωμένης, για να ικετεύσουμε την Παναγία να μεσιτεύσει για τη σωτηρία των ασθενών μας!

Η Παναγία, αδιάκοπα, προστατεύει κάθε άνθρωπο ως Καλή Μητέρα και Μεσίτρια, επομένως και στην ασθένεια, με την Μητρική της αγάπη, φροντίζει κάθε παιδί της. Είναι ενθαρρυντικό, την στιγμή του πόνου, να αισθανόμαστε την παρηγορητική παρουσία της Παναγίας, η οποία μεσιτεύει για την υγεία του σώματος και τη σωτηρία του πνεύματος.  

Είναι σημαντικό όμως για τον πιστό, να κατανοήσει σωστά:

  • Ποια σωτηρία προσφέρει η Παναγία;
  • Ποιες είναι οι ασθένειες μας;

Κατά το φετινό οκταήμερο προσευχής, με την βοήθεια του Ιεροκήρυκα, θα εμβαθύνουμε σε αυτόν το ρόλο της Παναγίας στη ζωή των πιστών. Θα κληθούμε επίσης, να αναγνωρίσουμε πως δεν ασθενούμε μόνο στο σώμα αλλά και στο Πνεύμα και να διαγνώσουμε τις πνευματικές μας ασθένειες και πως οφείλουμε να αναζητήσουμε τα φάρμακα εκείνα που θα αποκαταστήσουν την πνευματική και χριστιανική μας υγεία!

Ας προστρέξουμε στη σκέπη της, σ’ Εκείνην η οποία είναι η ασφαλής ελπίδα των ασθενών και με πίστη ας την ανυμνήσουμε και ας της ζητήσουμε ταπεινά τη χάρη της! 

Περισσότερα: Σύρος: Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης. Πρόγραμμα Οκταημέρου

Ανεβαίνοντας με τον Ιησού στο Γολγοθά

 

Με την μελέτη των Αγίων Παθών του Χριστού, τελώντας τον καθιερωμένο «Δρόμο του Σταυρού» σε πανσυριανό επίπεδο, η τοπική Εκκλησία της Σύρου, την Κυριακή 18/3 το απόγευμα, συγκεντρώθηκε γύρω από τον Επίσκοπό της και μαζί με τους ιερείς, ανηφόρισαν το λόφο της Άνω Σύρου, μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγ.Γεωργίου, όπου εκεί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα: Ανεβαίνοντας με τον Ιησού στο Γολγοθά

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

 

Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβασμιότατου Πέτρου,

Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

 

ΠΑΣΧΑ 2018

Περισσότερα: Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Πέτρου, Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης

Σύρος: Ομιλία του σεβασμιότατου π. Ιωάννη Σπιτέρη για την Κάριτας

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του ως ομιλητής, στις Πνευματικές Ασκήσεις του Ιερού Κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου και Τήνου, ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας –Ζακύνθου και Κεφαλονιάς  και Αποστολικός Τοποτηρητής του Βικαριάτου Θεσσαλονίκης π.Ιωάννης Σπιτέρης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Σεβ/τατου Επισκόπου μας π.Πέτρου Στεφάνου, πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Η Αγάπη «ΚΑΡΙΤΑΣ» κινητήρια δύναμη της χριστιανικής προσφοράς προς τους άλλους».

Περισσότερα: Σύρος: Ομιλία του σεβασμιότατου π. Ιωάννη Σπιτέρη για την Κάριτας
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian