- Αθήνα : Παγκόσμια - Διαχριστιανική εβδομάδα προσευχής υπέρ της ενώσεως των Χριστιανών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ – ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

(18 – 25 Ιανουαρίου 2011)

Επίσημος θεσμός του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (ΠΣΕ), Συμβούλιο του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι και η Χώρα μας.

16 Ιανουαρίου, Κυριακή, 5μ.μ. Συμπροσευχόμαστε με τη γερμανόφωνη Χριστιανική Κοινότητα στην εκκλησία της, οδός Σίνα 66, Αθήνα. Ακολουθεί δεξίωση αλληλογνωριμίας.

 

18 Ιανουαρίου, Τρίτη 6μ.μ. Ξεκινάμε στην Ενορία του Βασιλέως Χριστού (Τιμοθέου 11, Παγκράτι). Μετά τη θεία Λειτουργία, Ομιλία στη αίθουσα της Ενορίας και ανοιχτός διάλογος.

19 Ιανουαρίου, Τετάρτη 6μ.μ. α) Παράκλησης υπέρ της Ενώσεως – Αρχιερατική χοροστασία. Κήρυγμα. Ενορία της Αγίας Τριάδος Αχαρνών 246.

9μ.μ. β) Η Ένωση Καθολικών Φοιτητών Ελλάδος (ΕΚΦΕ) προσκαλεί φίλους Φοιτητές και Νέους (ΕΚΝΕ) σε μια αντικειμενική ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το ιερό Χρέος για την Ενότητα όλων των Χριστιανών (Ομήρου 9, και Πανεπιστημίου, Αίθουσα Β΄).

20 Ιανουαρίου, Πέμπτη 5.30μ.μ. Εσπερινός, Συμπροσευχή, Κήρυγμα και προσκύνηση του Αγιωτάτου Μυστηρίου μαζί με την Κοινότητα των Αδελφών του Καρμήλου (25ης Μαρτίου 16, Παλαιό Ηράκλειο).

21 Ιανουαρίου, Παρασκευή 6μ.μ. α) Η Ένωση Καθολικών Μοναχών Ελλάδος (ΕΚΜΕ) συμπροσεύχεται για την Ενότητα. Και εμείς μαζί τους. Ιδιαίτερο πρόγραμμα. (Παρεκκλήση του Αγίου Ιωσήφ, Χαριλάου Τρικούπη 10, Αθήνα).

7μ.μ. β) Η Ενορία των Αγίων Αποστόλων οργανώνει μια Διομολογιακή Οικουμενική Ακολουθία (Κ. Καραμανλή 77, Βούλα).
 

22 Ιανουαρίου, Σάββατο 6μ.μ. Η Ενορία της Αγίας Θηρεσίας και η ομάδα του Πνευματικού Οικουμενισμού (Έργο των Πατέρων του Τάγματος της Μεταστάσεως της Θεοτόκου) οργανώνει, μετά τη θεία Λειτουργία Ομιλία με θέμα: «Η ουσία του Έργου του Πνευματικού Οικουμενισμού» με βάση το Καταστατικό της Αδελφότητας, με ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του π. Αυγουστίνου. (Επτανήσου 32, Κυψέλη).

23 Ιανουαρίου, Κυριακή 10.30π.μ. α) Η Ενορία του Αγίου Παύλου (Φίλωνος 21, Πειραιάς) προσκαλεί τους πιστούς στην Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου των Εθνών Αρχιερατική θεία Λειτουργία και Κήρυγμα.

β) Σε όλες τις Ενορίες μας προβλέπεται και προτείνει η πρωινή ή απογευματινή θεία Λειτουργία υπέρ της Ενώσεως όλων των Χριστιανών.

6μ.μ. γ) Στον Μητροπολιτικό μας Ναό του Αγίου Διονυσίου (Ομήρου 9 και Πανεπιστημίου) θεία Λειτουργία και Κήρυγμα.

24 Ιανουαρίου, Δευτέρα 7μ.μ. Η Αρμενοκαθολική Ενορία του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή οργανώνει την παραδοσιακή της Οικουμενική Σύναξη σε διάφορες γλώσσες, με την παρουσία πιστών και των τριών Χριστιανικών Ομολογιών. Ιδιαίτερο Πρόγραμμα (Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος).

25 Ιανουαρίου, Τρίτη 6μ.μ. Η Ενορία των Αγίων Αναργύρων και η Κοινότητα των Πατέρων Καπουκίνων μας προσκαλούν στη θεία Λειτουργία και μετά στη διάλεξη που θα γίνει στην αίθουσα της ενορίας. (Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Ηρώων Πολυτεχνείου 35, δίπλα στην Πλατεία των Αγίων Αναργύρων).

Το προτεινόμενο θέμα για την Παγκόσμια αυτή Εβδομάδα Προσευχής (που ισχύει για όλο το σωτήριον Έτος 2011) έχει ως εξής: «Όλοι ήταν αφοσιωμένοι στη διδασκαλία των Αποστόλων και στη μεταξύ τους κοινωνία, στη τέλεση της θείας Ευχαριστίας και στην προσευχή» (Πρ. 2,42-47). Όλες οι οικουμενικές εκδηλώσεις μας δεν περιορίζονται μονάχα σε αυτή τη σελίδα, φυσικά. Ζητείστε πληροφορίες στις Ενορίες σας, εντός, και εκτός Αθηνών: Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτρα, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Βοιωτία (Παραλία Διστόμου), Ναύπλιο, Βόλο, Κεφαλονιά, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Λάρισα κτλ. Και όπου αλλού βρίσκεστε σε περιοχή όπου υπάρχει Καθολική Εκκλησία, σχολείο ή άλλο ίδρυμά μας.


Ομάδα των Φοιτητών της ΕΚΦΕ

και ο π. Μιχάλης Ρούσσος

πληροφορίες 210 88 35 911

10 π.μ. – 5 μ.μ. Τετάρτη και Πέμπτη.

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian