Αθήνα: Εορτή Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού

 

 

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 η Ενορία της Κυψέλης εόρτασε με κάθε επισημότητα την Εορτή της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού, που είναι και η προστάτιδα της Ενορίας. Την ημέρα αυτή στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος της Ενορίας π. Αλέκος Ψάλτης, ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζης Αλτουβάς, ο π. Victor, ο π. Janvier ,ο π. Jermain και ο μόνιμος Διάκονος της Αρχιεπισκοπής π. Δημήτρης Αλτουβάς.

   

Ο Ιερός Ναός ήταν γεμάτος από  Μοναχούς και Μοναχές Μοναχικών Ταγμάτων της Επαρχίας μας και λαϊκούς τόσο από την Ενορία της Κυψέλης όσο και από αρκετές Ενορίες της Επαρχίας μας.

Η Χορωδία της Ενορίας μαζί με όλους τους ευλαβείς πιστούς, ψάλλαμε τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και παρακαλέσαμε την Αγία Θηρεσία να «φέρνει στη ζωή μας» την ταπεινοφροσύνη, ενώ να απομακρύνει την υπερηφάνεια.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε: Link: Η ομιλία του Σεβασμιοτάτου

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Ευλόγησε τους άρτους, ακολούθησε  η Ευλογία του προς το Εκκλησίασμα και μετά αφού  ασπασθήκαμε όλοι το λείψανο της Αγίας Θηρεσίας, και πήραμε τον άρτο,  ανταλλάξαμε ευχές Υγείας και κυρίως να είμαστε όλοι εκεί και το 2020.

Το γεγονός ότι την Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού, εορτάζουν και τιμούν την ίδια μέρα, τόσο η Ιερά Μονή των Αδελφών του Καρμήλου στο Ηράκλειο Αττικής, όσο και η Ενορία του Αγίου Λουκά στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, έχει ως αποτέλεσμα οι ευλαβείς πιστοί της Επαρχίας μας να διαμοιράζονται και στις 3 αυτές περιοχές, όπου τελούνται οι Θείες Λειτουργίες.

Στην Ιερά Μονή του Καρμήλου τελέσθηκε στις 9 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αποστολικός Νούντσιος Σάβιο Χον Τάι Φάι, ενώ στο Νέο Ηράκλειο τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο της Ενορίας  π. Ανδρέα Βουτσίνο στις 6.30 το απόγευμα, με περιφορά της Εικόνας της Αγίας Θηρεσίας στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

 

«Μη διστάζεις να λες στο Χριστό

πως τον Αγαπάς,

ακόμα και αν δεν το αισθάνεσαι.

Είναι ένας τρόπος

να τον κάνεις να σε βοηθάει,

να σε παίρνει στα χέρια,

όπως σηκώνουν ένα παιδί

που δεν μπορεί να περπατήσει»

 

                      Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού

 

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης

 

Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian