Αρχ/σκοπή Καθ. Αθηνών

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών

ath_sint

Ένωση Καθολικών Φοιτητών Ελλάδος ΕΚΦΕ: Kοπή της βασιλόπιτας

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΚΦΕ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ένωση Καθολικών Φοιτητών Ελλάδος προσκαλεί τους Έλληνες και αλλοδαπούς καθολικούς φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι διαμένουν ή είναι περαστικοί από την Αθήνα, καθώς και φίλους τους που το επιθυμούν, στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στην ενοριακή αίθουσα Β΄ του Καθολικού Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, στο κέντρο της Αθήνας (είσοδος: Ομήρου 9).

Στην κοπή της βασιλόπιτας θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο επί δεκαετίες ακούραστος εκκλησιαστικός παραστάτης της ΕΚΦΕ, αγαπημένος πατέρας Μιχάλης Ρούσσος τ.Ι., και ο νέος εκκλησιαστικός παραστάτης, πατέρας Αλφόνσο Σπαντάρο.

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του σεβ. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

«Είδε ένα μεγάλο Φως!»

Πόσοι το βλέπουν; Πόσοι το δείχνουν στους άλλους;

 

Κατά τη θεία Λειτουργία του μεσονυκτίου των Χριστουγέννων θα ακούσομε τον προφήτη να αναγγέλλει: «Ο λαός που βάδιζε μες στα σκοτάδια είδε ένα ΦΩΣ λαμπρό· και λάμπει ΦΩΣ πάνω σ' αυτούς που κατοικούνε σε τόπο σκοτεινό» (9,1). Η χριστιανική πίστη έχει δώσει, σ’ αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων, τον συμβολισμό του ΦΩΤΟΣ, διότι ο Ιησούς που γεννήθηκε, μας δηλώνει ότι είναι το «ΦΩΣ του κόσμου». Έτσι, όλοι οι δρόμοι, τα κτίρια και τα σπίτια, είναι ιδιαίτερα φωτισμένα.

Περισσότερα...

Αθήνα: Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2017 η Ενορία του Αγίου Φραγκίσκου στους Αγίους Αναργύρους Αττικής εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον  προστάτη της «φτωχούλη του Θεού» Άγιο Φραγκίσκο .  Εκατοντάδες προσκυνητές από όλες τις Ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών γέμισαν ασφυκτικά τόσο τον Ιερό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου όσο και τον προαύλιο χώρο αυτού, και όπως κάθε χρόνο παρακολούθησαν με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν όλοι στην περιφορά του αγάλματος του Αγίου.

Στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων π. Τζούλιο Γκραμένια, τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου π. Τζώρτζη Αλτουβά, τον Εφημέριο Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής π .Αντρέα Βουτσίνο, τον Εφημέριο Αγίου Φραγκίσκου και Κλάρας Πλατείας Βικτωρίας π. Gabriel Righetto, τον Εφημέριο Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω π. Franco Macrì, τον π. Noel των Χαλδαίων Καθολικών, τον Καπουκίνο Ιερομόναχο π.Ιωσήφ Δαλέζιο , τον π. Aimilio Garcia, και τον μόνιμο Διάκο της Αρχιεπισκοπής π.Δημήτρη Αλτουβά.  Παρών στον Ιερό Ναό και ο π. Αθανάσιος Αρμάος της Ελληνόρρυθμης Καθολικής Κοινότητας.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian