Αρχ/σκοπή Καθ. Αθηνών

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών

ath_sint

Επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας στην Παλλήνη

 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, Εορτή της Αγίας Τριάδας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών οργάνωσε, στον υπό ανέγερση ομώνυμο Ιερό Ναό στην Παλλήνη Αττικής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στις 7 το απόγευμα από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο και συλλειτούργησαν μαζί του ο Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου π. Αντρέας Βουτσίνος, ο Εφημέριος Αγίων Αποστόλων Βούλας π. Κρίστιαν Γκασπάλ, και ο Εφημέριος Αγίας Θηρεσίας Κυψέλης π. Αλέκος Ψάλτης.

Περισσότερα...

Αθήνα: Ενορία Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστή

 

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, τελευταία ημέρα του μήνα, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία Μητέρα μας, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π. Αντρέας Βουτσίνος κάλεσε το ποίμνιο της Ενορίας του σε μία Σύναξη Προσευχής , στο σπήλαιο της Παναγίας που υπάρχει δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Αειπάρθενο Μαρία.

Περισσότερα...

Με την ευκαιρία της 56ης Παγκόσμιας ημέρας Προσευχής για τις κλήσεις

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 7 το απόγευμα, η Ένωση Καθολικών Μοναχών Ελλάδος, με την ευκαιρία της 56ης Παγκόσμιας ημέρας Προσευχής για τις κλήσεις, οργάνωσε μία συγκέντρωση στην Ενορία Ηρακλείου Αττικής, η οποία άρχισε με Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά και ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Ιωσήφ. Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο π. Θεόδωρος Κοντίδης των π. Ιησουϊτών, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π. Αντρέας Βουτσίνος και ο Υπεφημέριος της Ενορίας του Αγίου Διονυσίου π. Αλφόνσος Σπαντάρο.

Περισσότερα...

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Σεβαστιανού, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

† ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Προς τους πιστούς των εκκλησιαστικών επαρχιών Αθηνών και Ρόδου

 

Αθήνα, Απρίλιος 2019

Το Πάσχα του Κυρίου, και το δικό μας!

 

O προσεχής εορτασμός του Πάσχα, αδελφοί μου, θα μας βρει συγκεντρωμένους στους ναούς μας, διότι η εορτή αυτή έχει κεντρική σημασία στην πίστη μας. Όμως επιθυμώ να ερευνήσω μαζί σας τον λόγο αυτής της σπουδαιότητας! Και πώς να το κάνομε, αν όχι ερευνώντας τι πιστεύει και τι βιώνει η Εκκλησία; Γι’ αυτό ας διαβάσομε τα κείμενα των ημερών εκείνων!

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian