Αρχιεπισκοπή Κερκύρας

Ειδήσεις από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας

duomo_firtsduomo2

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Ιωάννη, Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου Κεφαλληνίας

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ 2017

 

 

Αγαπητές και Αγαπητοί μου,

 

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη Αλληλούια !

 

Η Ανάσταση φορέας αγαλλίασης

Αυτή η χαρμόσυνη είδηση, πρέπει να φτάσει σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε πλάσμα, διότι αφορά κάθε άνθρωπο και κάθε πλάσμα. Αυτήν την χαρά και αγαλλίαση ανήγγειλαν οι Απόστολοι στους πρώτους χριστιανούς: «Ευλογητός ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτός που από τη μεγάλη του ευσπλαχνία μας αναγέννησε σε μια ζωντανή ελπίδα μέσω της ανάστασης του Ιησού Χριστού από τους νεκρούς… Για το λόγο αυτό είσθε γεμάτοι αγαλλίαση, έστω και αν τώρα χρειασθεί να λυπηθείτε λίγο από ποικίλους πειρασμούς… Εσείς τον αγαπάτε αν και δεν τον έχετε δει και τώρα χωρίς να τον βλέπετε, όμως τον πιστεύετε και γι’ αυτό αισθάνεστε αγαλλίαση και ανέκφραστη και ένδοξη χαρά (Α’ Πέτρου, 3,6-8).

Περισσότερα...

Συνάντηση των πατέρων Καπουκίνων τής Επαρχίας της Βενετίας

 

  Το Τάγμα των Πατέρων Φραγκισκανών ιδρύθηκε από τον «φτωχούλη του Θεού», τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, ενώ το τάγμα των Πατέρων Καπουκίνων προέκυψε από μια μεταρρύθμιση του πρώτου Φραγκισκανικού τάγματος κατά τη δεύτερη δεκαετία του 16ου αιώνα. Η επίσημη ονομασία του είναι «Ordo Fratrum Minorum Capuccinorum», δηλαδή: «Τάγμα των Ελασσόνων Καπουκινών Αδελφών».

Περισσότερα...

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στην Ελληνική Βιβλική Εταιρία

 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 συνεδρίασε στην Αθήνα το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και την επομένη Σάββατο η ολομέλειά της, η οποία εξέλεξε και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο.  Όπως διαβάζουμε στο ιστορικό της Ε.Β.Ε. το  έργο της στην Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία, με το ξεκίνημα της να πραγματοποιείται στην αγγλοκρατούμενη τότε Κέρκυρα (1814 – 1864) και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου 1819. Εκείνη την εποχή τα Ιόνια Νησιά ήταν κάτω από τη βρετανική κατοχή, η οποία τους εξασφάλιζε την ασφάλεια της Βρετανίας και την ελευθερία του Συντάγματος του 1817. Τότε, μια αντιπροσωπεία της Βρετανικής Βιβλικής Εταιρίας υπό την επωνυμία “Ιόνιος Βιβλική Εταιρία” και με πρόεδρο τον τότε πρόεδρο της Γερουσίας του Νησιού, τον Βαρώνο Εμμανουήλ Θεοτόκη, έβαλε τις βάσεις για την ίδρυση του νέου αυτού φορέα, ο οποίος συνδέθηκε αργότερα με το νεοσύστατο τμήμα θεολογίας της Ιονίου Ακαδημίας. Αντιπρόεδρος μάλιστα της προτεσταντικής, αρχικώς, αυτής πρωτοβουλίας υπήρξε ο ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Μακάριος.

 

Περισσότερα...

Ο πρώτος μήνας του χρόνου σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην αρχή της νέας χρονιάς τηρήθηκε το έθιμο της βασιλόπιτας, την οποίαν έκοψαν οι ενορίες και οι θεσμοί της Αρχιεπισκοπής στην Κέρκυρα και στο Αποστολικό Βικαριάτο της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
Greek Armenian English Filipino French Italian Ukrainian